Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Trådlös 30x zoom till smartmobiler

Sonys släpper en ny trådlös zoom som kan användas tillsammans med mobilen, och en trådlös fattning med inbyggd APS-C-sensor!

Av / 2014-09-04 - 09:17
Trådlös 30x zoom till smartmobiler

QX30 är som namnet antyder en 30x zoom med optisk bildstabilisator som kan kopplas ihop trådlöst med mobilen. Den kan hakas fast i mobilen också, och fungerar som en kamera med extra zoom där du använder mobilen som lagringsplats och pekskärm.

QX30-hand

QX30 har zoomoptik som täcker området från 24 mm vidvinkel till 720 mm tele samt en 20 Mp-bildsensor. Den kommer att kosta 2 900 kronor när den släpps i slutet av september.

QX10 med 10x zoom, som redan går att köpa och som vi har testat, släpps i två nya färger: rosa och koppar. Den kostar 2 000 kronor.

För entusiasterna är kanske trådlösa QX1 mest intressant. Det är en bajonettfattning för Sony Alpha- och E-objektiv som har inbyggd 20 Mp-sensor i APS-C-format – precis samma som Sonys systemkameror, till exempel a6000.

Sony-QX1-lens-camera-module-for-smart-phone-550x254

Med QX1 kan man även använda adaptrar för optik från andra tillverkare. Fortfarande med mobilen som pekskärm och praktisk lagringsplats för bilderna.

QX1 kommer också i slutet av september och kostar 2 900 kronor.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Rulla till toppen