Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Toughphone utan kompromisser

CAT har lanserat en ny robust telefon med 4G/LTE.

Av / 2014-09-08 - 09:43
Toughphone utan kompromisser

Android-version 4.4 KitKat, 4,7-tums skärm med 720p HD-upplösning, 1,2 GHz quadcore-processor och 8 GB minne som kan utökas med microSD-kort innebär att CAT S50 är en smartmobil med förnuftiga specifikationer. Inget lyx, men en bra mobil i mellanklassen.

Det som är så speciellt med S50 är att den är snudd på oförstörbar.  

DSC01353

Vi har tidigare testat CAT B15Q som vi belönade med fem stjärnor och berömde för sin rejäla konstruktion och dugliga hastighet, men B15Q får nöja sig med 3G-teknik och är alltså inte idealisk för dem som gärna vill kunna utnyttja den snabba 4G/LTE-uppkopplingen.

CAT S50 har däremot som första toughphone från engelska Bullit Mobile, som bygger CAT-telefonerna på licens, både 4G/LTE och de rejäla egenskaper som gör toughphones till något alldeles extra.

Läs också artikeln Mobiler för fiskare, friluftsmänniskor och fumliga.

Förutom att vara IP67-klassad, vilket innebär att telefonen är vatten- och smutssäker, är den MIL SPEC 810G-klassad som gör att den duger för militärt bruk. Det betyder att den bland annat klarar temperaturer ner till 25 minusgrader och att den klarar fritt fall från 1,8 meter utan att få en skråma.

DSC01351

CAT S50 släpps i oktober och kostar 480 euro. Exakt svenskt pris vet vi inte ännu.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen