annons
annons

Teknik

Örnarna anfaller

Holländsk polis går okonventionellt tillväga för att stoppa olagliga drönare

Vi människor befinner oss kanske på toppen av näringskedjan, men det gäller inte nödvändigtvis alla redskap vi använder. Flygande drönare har sina naturliga fiender i form av andra flygande skapelser. Nämligen örnar.

Dresserade örnar
Polisen i Nederländerna tränar örnar för att anfalla drönare som befinner sig illegalt i luftrummet. För hur många regler som än finns om drönare och hur de får användas så är flygmaskinerna så enkla att få tag i att de är dömda att missbrukas. Man behöver alltså en säker metod för att tvinga ner drönarna på marken. Och även om det finns metoder som blockerar radioförbindelsen till drönaren, eller kasta ett nät över den från en ännu större drönare, så riskerar båda metoderna att drönaren tappar kontrollen fullständigt och utgör en ännu större fara för omgivningen.

Undviker rotorerna
Örnarna i Nederländerna griper tag om drönaren och flyger ner med den till marken. Risken för skador undviks genom att örnens klor tar tag i drönarens kropp mellan rotorerna.

Så nu gäller det att vara på sin vakt. Nästa gång du ser en drönare i luften kan det mycket väl vara i klorna på en örn!

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-