Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nu kan du mer än Gilla på Facebook

Det här betyder de nya symbolerna och så gör du för att använda dem

Av / 2016-02-24 - 18:38
Nu kan du mer än Gilla på Facebook

Alla har vi väl ”gillat” inlägg på Facebook. Men vad gör man när någon postar något sorgligt eller något som gör oss förbannade? Det har länge argumenterats för att Facebook skulle införa en ”ogilla” knapp. Men det har Facebook motsatt sig, då de var oroliga för att det skulle kunna användas för mobbning.

Efter en testperiod i utvalda länder rullar man nu istället ut så kallade ”reaktioner”. Man ville speciellt se om symbolerna var tydliga och uppfattades på samma sätt i olika kulturer. En av dem som fick stryka på foten var ”yay”, eller ”hurra, jippi”. Den förstod sig inte alla på.

(Foto: Tillverkare)

De som finns kvar är, förutom den gamla ”gilla” tummen, ”älska”, ”skratt”, ”wow”, ”sorgsen” och ”arg”.

I mobilappen håller man in gilla-knappen tills de nya symbolerna hoppar upp på skärmen. På datorn så vilar man muspekaren över symbolen utan att klicka, tills reaktions-symbolerna dyker upp. Sen är det bara att uttrycka dina känslor över det någon postat.

Funktionen rullar ut från och med idag och alla får den inte samtidigt. På mobilen kommer det kräva att du installerar en uppdaterad app.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AI planerar svenskars semester

Styr datorn med hjärnan

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen