Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Ha inte sex med din robot!

All som köper den snacksaliga roboten Pepper måste skriva under på att de inte ska ha sex med den.

Av / 2015-09-28 - 10:42
Ha inte sex med din robot!

Även om det faktum att robotarna blir allt smartare och mer mänskliga skrämmer vissa personer så går det inte att bortse från att väldigt många robotar gör stor nytta. De kan till exempel användas för att hjälpa till både hemma och på sjukhus.

Den 120 cm höga roboten Pepper säljs till privatpersoner för ungefär 15 000 kronor och är gjord för att vara sällskap åt ensamma personer. Roboten läser av dina känslor med hjälp av en algoritm som känner igen ansiktsuttryck och kroppsspråk, och väljer sedan ett passande program för kommunikation.

Klausul
Men alla former av sällskap är inte tillåtna. När du ska köpa Pepper måste du godkänna en klausul som bland annat innehåller texten ”Ägaren får inte utföra sexuella handlingar eller andra oanständiga aktiviteter.” Det är inte heller tillåtet att pilla på programvaran för att ge den en sexig röst.

https://www.youtube.com/watch?v=NvJ7KWlgCaU

Att en del använder sig av automatiska föremål för att gosa lite extra är inget nytt. 

Dessutom får man inte ta med sig roboten ut, eller använda den för att ”orsaka skador på andra människor”. Pepper får inte heller användas för att skicka ut skräppost!

Roboten har visat sig vara oerhört populär, den första upplagan på 1 000 enheter såldes slut i nätbutiken på bara en minut.

Källa: AFP

(Artikelfoto: SoftBank)

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

Nu ska Googles AI bli smartare - på svenska!

Hyperloop i Italien

0
Rulla till toppen