Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Google Deep Dream gör Trump ännu kusligare

Som om han inte redan var kuslig nog.

Av / 2016-04-04 - 09:37
Google Deep Dream gör Trump ännu kusligare

Hälften av USA:s befolkning som kommer att utnyttja sin röstrött säger att de skulle vara ”rädda” om Donald Trump valdes till president. Ytterligare 19 procent skulle bli ”bekymrade”. Allt enligt en opinionsundersökning som New York Times och CBS har gjort.

Och inser man inte varför så kanske man gör det när man ser ett av Trumps valtal som tolkats av Googles Deep Dream-program!

Läs också: Googles dator har psykedeliska drömmar

Deep Dream är programmet som Google använder för att analysera alla bilder på Google Images, så att de kan katalogiseras och blir lättare att söka bland. Men om man överdriver vissa parametrar så överdrivs analysen och programmet hittar ögon och andra former som inte finns från början. Som en ond, psykedelisk mardröm.

”Vi börjar med en befintlig bild och stoppar in den i vårt neurala nätverk”, förklarade Google förra året när Deep Dream lanserades. ”Sedan säger vi till nätverket: ’Vad du än hittar så vill jag se mer av det!’ Detta skapar en feedback-loop, om ett moln ser ute lite grand ut som en fågel så gör nätverket att det ser mer ut som en fågel. Vilket i sin tur gör att nätverket ser fågeln ännu tydligare vid nästa skanning, och så vidare, ända tills en mycket detaljerad fågel blir synlig, som från ingenting.”

När Deep Dream-programmet gick igenom en video av ett av Trumps valtal framstod han ibland som en blandning av en hund och en uggla, ofta med flera par ögon, och ibland ser det ut som om det sitter tentakler på hans haka.

Med andra ord kan Donald Trump faktiskt bli ännu kusligare än han redan är.

Här är videon:

Källa: BGR

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

Nu ska Googles AI bli smartare - på svenska!

Hyperloop i Italien

0
Rulla till toppen