annons
annons

Nyheter

Den här tvättmaskinen styrs från mobilen

Tvättmaskiner är inte speciellt coola men vi föll för Haiers app-styrda variant som är först i världen.

De flesta av oss tycker att tvätt är en ganska så tråkig sysselsättning, men kinesiska Haier lovar att de ska göra det mycket roligare. De har tillverkat vitvaror sedan 1984 och är stora i många länder, fast inte här hos oss i Norden.

Det kan det bli ändring på snart tack vare den här unika tvättmaskinen som ska presenteras på IFA-mässan i Berlin i september.

Maskinen styrs med en app på mobilen. Och inte nog med det: den har två trummor så att man till exempel kan tvätta lakanen i den ena och barnens färgglada tröjor i den andra. Samtidigt.

Du kan starta, stoppa och hänga med i tvättprogrammet på mobilen, eftersom Haier-tvättmaskinen går att styra med en iPhone- eller Android-app.

Man doserar tvättmedel från två separata fack överst och sätter igång tvätten på pekskärmen. Sedan är det bara att hänga med på mobilskärmen och vänta tills man får ett meddelande om att tvätten är färdig. Det går också att programmera tvättningen så att båda kamrarna blir färdiga samtidigt.

Enligt Pierig Bouret på Haier i Europa är det inte bestämt när den speciella tvättmaskinen kommer till våra breddgrader.

Haier-duowash

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-