annons
annons

Nyheter

Ny rejäl surfplatta från Samsung

Galaxy Tab Active ska kunna tåla sol, vind och vatten.

Samsung har lanserat den IP67-klassade surfplattan Galaxy Tab Active. Den kör Android KitKat och har en 8-tums skärm med 1280 x 800 pixlar.

Surfplattan ska klara det mesta – även att tappas i marken eller utsättas för vatten – och Samsung anser därför att den också är idealisk för småbarn och arbetsplatser av lite tyngre slag, till exempel byggen.

Galaxy Tab Active bygger på en 1,2 GHz Snapdragon 400 quadcore-processor och har 1,5 GB RAM-minne samt 16 GB lagringsplats som går att utöka med microSD-kort. På framsidan sitter en kamera med 1,2 megapixlar och på baksidan en med 3,15 Mp.

Galaxy-Tab-Active

Specifikationerna får oss alltså inte direkt att trilla baklänges av upphetsning, men IP67-klassningen som gör surfplattan vattentät ner till 1 meters djup i 30 minuter, samt inbyggd GPS och en penna som kan sköta skärmen så att man kan använda plattan även om man har handskar på sig, gör att Samsung hävdar att Galaxy Tab Active passar till såväl bergsvandringar som fisketurer.

Samsung Tab Active har färgen Titanium Green och säljs med 4G och 16 GB minne för 5 200 kronor. Wifi-versionen kostar 4 200 kronor.

Galaxy-Tab-Active_9

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-