Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Idag lanserar Google Nexus 9

Den nya surfplattan från HTC blir den första produkten med Android L

Av / 2014-10-15 - 08:03
Idag lanserar Google Nexus 9

Sedan Google Nexus 7 från 2013, producerad av Asus, har vi inte sett någon ny surfplatta i Google Nexus-serien. Nexus är produkter tillverkade efter Googles design och med en ren och oförändrad version av Android.

Men enligt 9to5google.com, som citerar Forbes, så kommer Google idag att lansera en ny Nexus-surfplatta kallad Nexus 9. Surfplattan blir den första produkten som kör den nya Android L, och den ska ska tillverkas av HTC.

Egentligen skulle Google ha haft ett stort lanseringsevent för att presentera Nexus 9, men har istället valt att endast tillkännage produkten i ett inlägg på företagets officiella blogg. Antagligen för att lägga kraften på att förbättra och färdigställa Android L, efterföljaren till nuvarande Kitkat-versionen, som presenterades i juni på Google I/O.

Nexus 9 är också är känd under namnet HTC Volantis, och ska enligt 9to5google.com ha en 8,9 tums skärm med 2 048 x 1 440 punkters upplösning, 64-bitars dual-core processor samt en 8 MP kamera och en 3 MP frontkamera. Vikten landar på 480 gram.

Nexus 9 kommer i två versioner, 16 GB för $399 och 32 GB + 4G/LTE för $499. Båda versionerna kommer stöda microSD-kort för utökad lagringsplats.

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen