Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Highend-phablet till budgetpris från Huawei

Huawei har presenterat ännu en smartmobil i budgetserien Honor. Den nya modellen tar sikte direkt på iPhone 6 Plus.

Av / 2014-12-18 - 10:48
Highend-phablet till budgetpris från Huawei

Det var inte många veckor sedan som kinesiska Huawei lanserade den första smartmobilen i en helt ny budgetserie som ska marknadsföras under eget namn och enbart säljas på nätet. Vi pratar förstås om Honor 6, som vi gillade riktigt mycket när vi testade.

Nu har Huawei presenterat ännu en smartmobil i Honor-serien. Den nya telefonen har fått namnet Honor 6 Plus och om du tycker att du kommer att tänka på en annan mobil som heter något med 6 Plus så är det ingen slump, för Honor 6 är en stor phablet-mobil precis som iPhone 6 Plus och Huawei har uppenbarligen tänkt på rivalen från Apple när de designade sitt nya flaggskepp.

Honor 6 har en 5,5-tums Full-HD-skärm, 1,8 GHz octa-core-processor (HiSilicon Kirin 930), 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne som kan utökas med microSD-kort.

huawei-honor-6-plus-front-back-press

Huvudkameran har 8 Mp men det som är anmärkningsvärt är att den har två linser, precis som den så kallade Duo Camera-varianten som sitter i HTC One M8. Systemet med två linser ska fungera så att kamera nummer två uteslutande används som avståndsmätare, allt för att möjliggöra en kamerafunktion som går ut på att man kan ändra fokus i en bild efter den är tagen. Alltså ställa in skärpa på ett föremål eller en person som till exempel befinner sig i oskärpa i bakgrunden. Frontkameran har 5 Mp.

Honor 6 Plus släpps endast i Kina i första vändan men planen är förmodligen att den även ska komma till Europa, åtminstone till oss här i Skandinavien. Lanseringen ägde rum i Beijing i Kina på ett evenemang som Ljud & Bild och andra nordiska medier var inbjudna till. Vi kunde dessvärre inte åka på grund av deadlines, men att så många av våra journalistkollegor flögs hela vägen till Kina för att titta på den nya telefonen tyder på att den även kommer till svenska, danska och norska butiker någon gång nästa år.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen