annons
annons

Superflat tv från Hitachi – bara 35 mm!

Hitachi har som mål att dominera marknaden för platt-tv. Ett av stegen är att lansera den tunnaste tv:n hittills.


Plattskärmarna är på väg att bli ännu plattare, bland annat vare Hitachis forskning. Nu lanserar de nämligen ”Ultra Thin Flat-screen”-serien. Först ut är en serie LCD-skärmar med en tjocklek på bara 35 millimeter och som därmed är marknadens tunnaste hittills.
På en pressvisning i London kunde de stolt visa upp härligheten i form av 32, 37 och 42 tums modeller. 32-tummaren väger bara 10,9 kilo mot normalt 15-20 kilo. Jämförelsevis väger en motsvarande bildrörs-tv 50-70 kilo!
 

Og Hitachi-tv-ene er lekre. Ramma rundt panelet er meget smal, med elegante, buete kanter og finnes i spennende fargevarianter. Velg mellom svart, hvit, rød eller blå.
 

Skärmarna levereras med ett läckert bordsstativ alternarnativt ett golvstående stativ som man kan köpa till. Eftersom skärmarna är så slanka och läckra kan man ha otraditionella installationer som exempelvis mitt på golvet.
För att få tv-apparaterna så tunna har Hitachis ingenjörer och designers utvecklat en helt ny och mycket tunn bakgrundsbelysning och en ny nätdel. En ny baksida som ger en bättre ventilation och kylning bidrar också till att spara någon centimeter på djupet. Sammanlagt blir resultatet en skärm som är hela 66 procent tunnare än tidigare plattskärmar.
LCD-apparaterna som heter UT32MX70, UT37MX70 och UT42MX70 lanseras i sommar eller till hösten. Priser än ännu inte satta.
 

De som inte ska ha en ny flatskärm förrän nästa år kan glädja sig över att Hitachi kommer banta storleken ytterligare till 19 millimeter för samma storlek på LCD-apparater. Dessutom kommer det plasmaskärmar i storlekarna 42, 50 och 60 tum med 35 millimeters tjocklek. I framtiden kommer de bli ännu tunnare, 10 mm för plasma och 15 millimeter för LCD. Och när de framåt 2010 eller 2012 lanserar en serie OLED-skärmar är vi nere på otroliga tre millimeter!
 
Hitachi Sverige

 

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-