annons
annons

Nyheter

Större 4K-skärmar från Sharp

Sharp hoppar över 55-tummarna när de lanserar nya 4K-modeller.

Hela poängen med 4K-upplösning är att kunna ha en betydligt större TV än tidigare plus att kunna förbättra bildskärpan mot dagens Full-HD-skärmar. De flesta håller nog med om att 4K-formatet inte kommer helt till sin rätt på en 55-tummare.

Just detta verkar åtminstone vara något som Sharp håller med om. Det japanska märket levererar avancerad skärmteknik till mobiler och surfplattor men på TV-fronten har de valt att satsa på stora skärmstorlekar. Närmare bestämt från 60 tum och uppåt – ett segment som de har visat sig behärska utmärkt med bland annat hybrid-TV:n LC-70UQ10EN.

4K i 60 och 70 tum
b28034b4219488a3_800x800ar

Sharp utlovar att deras nya UD20-serie har en enastående 4K-kvalitet och oöverträffat ljud. TV-apparaterna finns i 60 och 70 tum och är godkända av THX med särskilda bildlägen för att ger korrekta filmfärger. Sharp och THX sägs ha haft ett nära samarbete under utvecklingen och de nya skärmarna har genomgått fler än 400 tester för att garantera att bildkvaliteten blir så exakt som möjligt. Sharps Rich Colour Display-teknik utlovar 23 % bättre färgspektrum än vanliga TV-apparater.

Super High Resolution Image Engine skalar upp olika typer av bildmaterial till 4K och Local Contrast Control förbättrar kontrasten i mörka scener. Ljudet ska också vara väl omhändertaget med hjälp av en ljudlimpa som har teknik från Yamaha (AudioEngine™) som ska ge ett kraftfullt ljud trots TV:ns smala form.

De nya TV-apparaterna har naturligtvis trådlös nätverksanslutning och kan fjärrstyras med en app till smartmobiler och surfplattor.

Vi ser fram emot att få testa om alla stora ord stämmer så fort vi får tillfälle. Sharps nya 4K-skärmar LC-60UD20EN och LC-70UD20EN landar i butik under september och kostar då ungefär 25 000 respektive 35 000 kronor.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-