annons
annons

Nyheter

Steve Ballmer tar farväl av Microsoft

Tack och hej! Ett halvår efter han lämnade chefsposten har Steve Ballmer slutat helt på Microsoft. Han lämnar styrelsen med omedelbar verkan.

Steve har lämnat byggnaden.

Microsofts förre VD Steve Ballmer har med omedelbar verkan lämnat sin styrelsepost. Detta meddelade han i ett brev till sin efterträdare Satya Nadella.

Ända sedan han i april överlämnade Microsoft-styret har Steve Ballmer haft tid att fundera på vad han vill göra med sitt liv. Nu har han kommit fram till att han har så många andra bollar i luften att han inte har tid att vara med i ledningen för software-jätten.

Steve Ballmer har varit en del av Microsoft sedan 1980 och är i dag den största aktieägaren. Större än företagets grundare Bill Gates som har sålt aktier för att finansiera sitt välgörenhetsarbete. Enligt tidningen Forbes är Ballmer god för ungefär 140 miljarder kronor.

Ballmer, som ersatte Gates som VD för Microsoft, var en kontroversiell chef för världens största programvaruföretag. Han var känd för sin okontrollerbara entusiasm och sitt lika ohämmade temperament – han kunde skrika högt eller kasta möbler omkring sig när saker och ting gick emot honom.

Steve Ballmer kommer att ägna sin tid åt undervisning, egna studier samt åt att leda NBA-basketklubben Los Angeles Clippers, som han köpte för ett par veckor sedan.

Satya Nadella har i ett svar meddelat att han förstår och stöder beslutet. Han skriver också att han är säker på att Ballmer kommer att visa samma styrka och engagemang i sina kommande sysslor.

Vi kan föreställa oss vad som väntar studenter som slappar eller basketspelare som tappar bollen …

https://www.youtube.com/watch?v=e8M6S8EKbnU

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-