Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Steve Ballmer tar farväl av Microsoft

Tack och hej! Ett halvår efter han lämnade chefsposten har Steve Ballmer slutat helt på Microsoft. Han lämnar styrelsen med omedelbar verkan.

Av / 2014-08-20 - 15:17
Steve Ballmer tar farväl av Microsoft

Steve har lämnat byggnaden.

Microsofts förre VD Steve Ballmer har med omedelbar verkan lämnat sin styrelsepost. Detta meddelade han i ett brev till sin efterträdare Satya Nadella.

Ända sedan han i april överlämnade Microsoft-styret har Steve Ballmer haft tid att fundera på vad han vill göra med sitt liv. Nu har han kommit fram till att han har så många andra bollar i luften att han inte har tid att vara med i ledningen för software-jätten.

Steve Ballmer har varit en del av Microsoft sedan 1980 och är i dag den största aktieägaren. Större än företagets grundare Bill Gates som har sålt aktier för att finansiera sitt välgörenhetsarbete. Enligt tidningen Forbes är Ballmer god för ungefär 140 miljarder kronor.

Ballmer, som ersatte Gates som VD för Microsoft, var en kontroversiell chef för världens största programvaruföretag. Han var känd för sin okontrollerbara entusiasm och sitt lika ohämmade temperament – han kunde skrika högt eller kasta möbler omkring sig när saker och ting gick emot honom.

Steve Ballmer kommer att ägna sin tid åt undervisning, egna studier samt åt att leda NBA-basketklubben Los Angeles Clippers, som han köpte för ett par veckor sedan.

Satya Nadella har i ett svar meddelat att han förstår och stöder beslutet. Han skriver också att han är säker på att Ballmer kommer att visa samma styrka och engagemang i sina kommande sysslor.

Vi kan föreställa oss vad som väntar studenter som slappar eller basketspelare som tappar bollen …

https://www.youtube.com/watch?v=e8M6S8EKbnU

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AI planerar svenskars semester

Styr datorn med hjärnan

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen