annons
annons

Steam OS är släppt

Valves operativsystem för speldatorer i vardagsrummet finns nu att hämta

Spelföretaget Valve har länge haft speltjänsten Steam där man kan köpa och ladda ner spel. En funktion man infört är ett så kallat vardagsrumsläge där det är meningen att man ska spela på sin TV och kanske inte nödvändigtvis har tangentbord eller mus.

Förra året började det gå rykten om att de skulle släppa någon sorts konsoll. Sedan en tid tillbaka är det klart att det snarare handlar om en sorts standardiserad PC som kan tillverkas av olika företag. För att testa den har de dock själva byggt en prototyp kallad Steam Machine. De första exemplaren skickades i dagarna ut till testpersoner.SteamMachine

Men man kan också bygga sin egen maskin så länge man håller sig till systemkraven. För att förvandla den till en Steam Machine måste den köra Valves egna Steam OS. Det är ett operativsystem baserat på Linux som man gratis ska kunna ladda ner.

Och nu finns alltså den första testversionen tillgänglig för nedladdning. Om man lyckas komma in vill säga, sajten blev snabbt överbelastad av alla nyfikna.

Här finns Steam OS: steampowered.com (960 MB)

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-