Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Springsteen till Lilyhammer!

Little Steven tar med sig ”The Boss” till Netflix-serien och ger honom en gästroll.

Av / 2014-09-05 - 09:24
Springsteen till Lilyhammer!

Äntligen har Steven Van Zant (alias Frank Tagliano) lyckats övertyga sin egen chef, Bruce Springsteen, att göra en gästroll i Netflix ytterst populära serie ”Lilyhammer”. Det berättar branschwebbplatsen deadline.com.

Tredje säsongen av serien har premiär i slutet av 2014 och Springsteen ska enligt (obekräftade) källor spela ägaren av ett bårhus.

Förutom Springsteen får en annan av Van Zandts gamla vänner en liten roll i tredje säsongen, en säsong som har en rekordstor budget. Självaste Tony Siricio, som spelade med Van Zandt i ”The Sopranos”, kommer till ”Lilyhammer”. Det har redan avslöjats att James Gandolfini (1961-2013) som spelade huvudrollen Tony Soprano hade tackat ja till en roll i andra säsongen av ”Lilyhammer”, men dessvärre avled han innan det hann bli verklighet.

Steven Van Zandt/Little Steven har varit kompis med Bruce Springsteen sedan början av 1970-talet och har (med ett uppehåll på 1980-talet) varit permanent gitarrist i världens mest kända kompband, The E Street Band. Precis vid samma tidpunkt (1999) som Springsteen återförenade sitt band gjorde Van Zandt skådespelardebut som en av huvudrollerna i den fantastiska maffiaserien ”The Sopranos” (1997-2009).

TV-serien ”Lilyhammer” var Netflix första egenproducerade serie och hade premiär i början 2012.

new-P10000931

Bruce Springsteen och Little Steven på scen tillsammans på New Orleans Jazz and Heritage Festival, maj 2012. (Foto: Tor Aavatsmark)

Springsteen har visat stort intresse för sin kompis del i TV-serien och har ofta presenterat honom på scen som ”Little Steven from Lilyhammer”. Under konserten i Oslo i april 2103 gjorde radarparet en specialversion av ”My Kind of Town” med Steven Van Zandt som sitt alter ego Frank Tagliano och ordet Chicago utbytt mot Lilyhammer i texten.

Springsteen har tidigare haft en liten gästroll (som sig själv) i musikfilmen ”High Fidelity”.

NETFLIX - Steven Van Zandt and Bruce Springsteen - Lilyhammer 

The Boss och Little Steve på New York-premiären av första säsongen av ”Lilyhammer”.

Lilyhammer

Steven Van Zandt som före detta mafioson Frank Tagliano i ”Lilyhammer”.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Så här fungerar Foley och ADR till filmljud

God knows who did it...

Prisbelönt kärleksdrama

Max med norska MILFs!

Gängkriget fortsätter

Vill tillbaka i sadeln!

Högerextrem valmanipulation!

Se Robert Downey Jr. i en ny spionserie!

Premiär igår!

Yellowstone lever!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen