Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Soundbar-högtalare från Sony

Sony utökar sina mest kompakta hemmabiosystem med två ljudlimpor och en ljudsockel.

Av / 2015-03-18 - 09:01
Soundbar-högtalare från Sony

Toppmodellerna bland de nya ljudlimporna heter HT-CT780 och är en 2.1-högtalare där det ingår en trådlös subbas. Sony rekommenderar den till TV-apparater som är 46 tum och större.

Sony_HT-CT780
Sony HT-CT780

HT-CT780 simulerar surroundljud med DSP och Sony påstår at ljudet ska vara lika bra var någonstans i rummet man än befinner sig.

Tre HDMI-ingångar som klarar nya kopieringsskyddet HDCP 2.2 ser till att ljudlimpan är redo för framtidens sändningar och filmer i 4K Ultra-HD-upplösning.

Dessutom har den Bluetooth och enkel inkoppling med NFC, så att man bara behöver hålla mobilen (under förutsättning att den också stöder NFC) intill för att koppla ihop dem och börja strömma musik genom luften. Man kan också styra musiken från en mobil eller surfplatta som har Sonys SongPal-app.

Sony_HT-CT380
Sony HT-CT380

För den som har en mindre TV kanske den HT-CT380 passar bättre. Den är avsedd för 46 tum och mindre storlekar och går att montera på väggen. Även den har en separat subbas.

Sony_HT-CT381
Sonys helvita alternativ heter HT-CT381

Lillebror simulerar också surroundljud och strömmar musik via Bluetooth och NFC. Den som vill ha en annan färg än svart kan välja HT-CT381, som är silverfärgad men identisk i övrigt.

Sony_HT-XT1002
Sony HT-XT100 läggs under TV:n

Ljudsockel
HT-XT100 är en ljudsockel som läggs under TV:n. Den har en inbyggd bashögtalare på undersidan för att ge ett fylligt ljud utan att behöva någon separat subbas.

Ett speciellt ”Voice-läge” sägs ge tydligare dialoger så att det är enklare att uppfatta vad som sägs om man har låg volym.

Även HT-XT100 har Bluetooth med NFC. Den har också en USB-port för digital avspelning av musik från mobil, surfplatta eller USB-minne.

Priser
Alla tre soundbar-högtalarna släpps under våren. Vi återkommer med svenska priser, men i Storbritannien kostar de följande:

HT-CT780: 330 pund (4 000 kr)
HT-CT380: 300 pund (3 600 kr)
HT-XT100: 180 pund (2 200 kr)

sony.se

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Den här kan inte köpas här hemma

Mer prisvärd hemmabio från Pioneer

Hemmabio-råskinn inne för test

Nu är den äntligen här

Råare surroundförstärkare från Denon

"Alla" älskar Dolby

Nytt ljudformat vill krossa Dolby Atmos

Kolla in den pyttelilla 4K-projektorn

Vill göra 3D-ljud tillgängligt för "alla"

Sonos konkurrerar med Apple och Sony?

Dolby Atmos - utan Atmos-högtalare

Ett bättre alternativ till en soundbar?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen