Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

nyhet

Sony TV 2018

Sony har ett spännande TV-sortiment med allt från billiga LCD-skärmar till toppspecade OLED-skärmar.

Av / 2018-04-05 - 10:10
Sony TV 2018

Sony låg högt på TV-hitlistorna 2017: deras superläckra A1 OLED tog sig hela vägen till toppen när vi utsåg Årets TV i highend-klassen, men det japanska märket träffade mitt i prick även i mellanklassen med billigare LCD-modeller som XE9005. Nyckeln till framgång har varit välgjord bildkvalitet och inte minst en smal och stram design som återfinns i hela modellsortimentet. Sony kommer att fortsätta på samma linje även i år, med en kombination av LCD- och OLED-skärmar som kör Android som operativsystem. Det betyder också att vi kan räkna med stöd för Google Assistant-röststyrning när det kommer till Norden! På HDR-fronten stöder Sony både HDR10, HLG och Dolby Vision, det senare efter en uppdatering av firmware längre fram.

Bravia AF8 OLED

(Foto: Tillverkare)

 

Efter att ha lyckats bra med sin första OLED (Bravia A1) förra året kommer det inte som någon större överraskning att Sony utökar sitt OLED-sortiment i år. Nya Bravia AF8 använder samma plattform som A1-serien, inklusive Sonys egen X1 Extreme-bildprocessor som tar hand om bildmagin. TV:n har dessutom den udda Acoustic Surface-tekniken som får hela bildytan att fungera som en högtalare! AF8 skiljer sig från A1 genom en något enklare design, med bara en smal sockel längst ner. Detta kan göra den enklare att få plats med, för att inte tala om väggmontera, än flaggskeppet – och så blir prislappen lite mer sympatisk.

Bravia AF8 finns i 55 och 65 tum.

 

Bravia XF90

(Foto: Tillverkare)

 

Nya Bravia XF9005 bygger vidare på den populära testvinnaren XE9005. Liksom sin föregångare är det en LCD-skärm med äkta LED-bakgrundsbelysning och lokal dimning, vilket garanterar stark kontrast och svärta. Nytt för i år är att Sonys mellanklassutmanare är utrustad med deras allra bästa bildprocessor (X1 Extreme). Den nya X-Motion Clarity-tekniken ser till att XF90 återger hastiga rörelser på ett kristallklart sätt, vilket har varit en utmaning att lyckas med helt optimalt på stora TV-skärmar.

Bravia XF90 lanseras från mars/april och finns i storlekarna 55, 65 och 75 tum.

 

Bravia XF85

(Foto: Tillverkare)

 

Lillebror till XF90 får klara sig utan äkta LED-bakgrundsbelysning, som är ersatt av traditionell kant-LED. Bildprocessorn är dessutom den inte fullt lika trimmade X1-varianten. Trots detta verkar XF85 vara en välutrustad modell med en rimlig prislapp och massor av funktioner (dubbla TV-mottagare, fyra HDMI), Android-smart-TV samt stöd för alla viktiga videoformat. Den finns i många olika storlekar, ända upp till 85 tum!

Bravia XF85 kommer i mars/april 2018 och finns i 43, 49, 55, 65, 75 och 85 tum.

 

 

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

163 tum, någon större?

Nu i butik: TCL X955-serien

Smygtitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våra OLED-TV-apparater är de bästa för film

Lanserar TV med 10 års garanti

Marimekko-mönster på The Frame

Här är Philips TV-modeller 2024

Här är de bästa (och galnaste!) TV-apparaterna vi såg i Las Vegas

Bländande och knivskarp!

0
Rulla till toppen