annons
annons

Nyheter

Sony VPL-VW300ES är släppt

Sonys nya ”prisvänliga” 4K-projektor kommer snart till Sverige.

Det nya 4K-formatet är som gjort för att blåsas upp på en stor TV-skärm. Eller ännu hellre: en gigantisk filmduk!

I dagsläget är Sony ett av ytterst få märken som har 4K-projektorer för hemmabruk, fast med priser på mellan 100 000 och 200 000 kronor så har de bara varit något för de allra mest förmögna filmfantasterna.

VPL-VW300ES-2r1
Sony VPL-VW300ES

I och med introduktionen av nya VPL-VW300ES har Sony dock lyckats pressa priset till 70 000 kronor. Fortfarande mycket pengar, men ett steg närmare drömmen om en 4K-hemmabio för alla entusiaster där ute. Och när man ser vilken bildkvalitet som går att få med en 4K-projektor så är det fullt förståeligt att vissa extra intresserade ”krossar spargrisen” för att skaffa sig en. Steget från Full-HD till 4K-upplösning blir extra tydligt på en stor duk.

P1010419r
Ett av Sonys argument för 4K är att du kan sitta närmare en stor bild utan att se någon antydan till rutmönster, den så kallade ”screen door”-effekten.

I grund och botten är VPL-VW300ES en nedskalad version av VPL-VW500ES som vi redan har testat. Det är främst avsaknaden av Lens Memory och automatisk kalibrering som skiljer i den nya modellen. Även ljusstyrkan är aningen lägre, 1500 i stället för 1700 lumen.

En nyhet är det nya spelläget ”Low Latency Mode” som ska ge en lägre input lag på runt 50 millisekunder (detta läge kommer även till VW500-modellen via en firmware-uppdatering).

Sony VPL-VW300ES börjar säljas i oktober/november och vi har naturligtvis redan beställt ett testexemplar!

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-