annons
annons

Sony visar framtidens hem

Om Sony får som de vill kan du snart läsa nyheter på köksbordet, titta på film på badrumsväggen och bläddra bland recept på köksväggen.

Sony visade en glimt av framtiden hem, eller åtminstone hur de har tänkt sig att den kan bli tack vare nya sätt att använda elektronik. Som exempel visade de ett koncept de kallar för Life Space UX (User eXperience), där man med hjälp av en pytteliten interaktiv projektor kan titta på vad som helst var som helst.

Sony UX kitchen¨

Till exempel på köksskåpet, som på bilden ovan. Överst på skåpsdörren sitter en miniprojektor som visar bilder man tar, eller har tagit, och det går att bläddra bland dem och arrangera dem precis hur man vill genom att dra dem med fingret på dörren.

Bakom kvinnan på bilden finns ännu en miniprojektor som också reagerar på gester, så att man till exempel kan bläddra i en kokbok.

Inte nog med det, man kan läsa dagens nyheter eller läsa e-post med hjälp av en skärmbild som projiceras på matbordet från en miniprojektor som är inbyggd i taklampan. Och som även har en inbyggd högtalare.

Eller som på den översta bilden, titta på film eller TV medan man tar sig ett bad.

Sony UX dining

Sony betraktar Life Space UX även som ett underhållningssystem och visade hur en projektor kan visa film i taket i sovrummet tillsammans med ljud från taklamporna.

Sony UX ceiling
Allra tuffast är kanske TV-bänken som innehåller högtalare och en projektor som enkelt målar upp en 120-tums bild på vardagsrumsväggen, utan duk eller mörkläggning.

Dido
Så här kan de se ut från projektorn när den visar en konsert med Dido.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-