Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Sony satsar på wearables

Två smarta och kroppsnära produkter från Sony.

Av / 2014-09-04 - 09:23
Sony satsar på wearables

Förra årets hyllade Sony Smartband, som vi också har testat, har ny kommit i en ny upplaga med välvd 1,4-tums e-bläckskärm och mikrofon och högtalare. Det heter SmartBand Talk.

Sony-Mobile_SmartBand_Talk_White_30x30

Inbyggd mikrofon och högtalare betyder att SmartBand Talk går att använda när man ringer, vilket är praktiskt om båda händerna är upptagna eller när telefonen är utom räckhåll. Med hjälp av röstkommandon kan användaren styra vissa delar av telefonens funktioner via SmartBand Talk.

DSC01238

Armbandets olika sensorer mäter användarens aktiviteter och ger en översikt över den dagliga motionen, oavsett om den handlar om promenader, joggning eller klättring. SmartBand Talk är helt vattentätt (IP68).

SmartBand Talk finns i svart och vitt. Fler färger kommer till hösten.

Smartwatch 3
En ny version av Sonys smarta klocka visades också upp. Den här gången bygger den på Googles nya Android Wear-plattform.

Smartwatch 3 är en stor uppgradering jämfört med föregångaren Smartwatch 2. Bland annat är den utrustad med en 1,6-tums 320×20-pixlars ”transflektiv” TFT LCD-skärm, som ökar synligheten i starkt solljus. Baksidan är gjord av rostfritt stål. Smartwatch 3 är också vattentät (IP68).

Sony-Mobile_SmartWatch_3_20x30

4 GB lagringsplats gör att klockan fungerar som musikspelare. Ladda ner din spellista innan joggingrundan, koppla in ett par Bluetooth-lurar och motionera till din favoritmusik. Smartwatch 3 kan även mäta aktiviteter via flera sensorer, till exempel accelerometer, kompass, gyro och GPS.

Smartwatch 3 kommer i färgerna Classic (svart) och Sport (limegrön).

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen