annons
annons

IFA 2014

Sony satsar på wearables

Två smarta och kroppsnära produkter från Sony.

Förra årets hyllade Sony Smartband, som vi också har testat, har ny kommit i en ny upplaga med välvd 1,4-tums e-bläckskärm och mikrofon och högtalare. Det heter SmartBand Talk.

Sony-Mobile_SmartBand_Talk_White_30x30

Inbyggd mikrofon och högtalare betyder att SmartBand Talk går att använda när man ringer, vilket är praktiskt om båda händerna är upptagna eller när telefonen är utom räckhåll. Med hjälp av röstkommandon kan användaren styra vissa delar av telefonens funktioner via SmartBand Talk.

DSC01238

Armbandets olika sensorer mäter användarens aktiviteter och ger en översikt över den dagliga motionen, oavsett om den handlar om promenader, joggning eller klättring. SmartBand Talk är helt vattentätt (IP68).

SmartBand Talk finns i svart och vitt. Fler färger kommer till hösten.

Smartwatch 3
En ny version av Sonys smarta klocka visades också upp. Den här gången bygger den på Googles nya Android Wear-plattform.

Smartwatch 3 är en stor uppgradering jämfört med föregångaren Smartwatch 2. Bland annat är den utrustad med en 1,6-tums 320×20-pixlars ”transflektiv” TFT LCD-skärm, som ökar synligheten i starkt solljus. Baksidan är gjord av rostfritt stål. Smartwatch 3 är också vattentät (IP68).

Sony-Mobile_SmartWatch_3_20x30

4 GB lagringsplats gör att klockan fungerar som musikspelare. Ladda ner din spellista innan joggingrundan, koppla in ett par Bluetooth-lurar och motionera till din favoritmusik. Smartwatch 3 kan även mäta aktiviteter via flera sensorer, till exempel accelerometer, kompass, gyro och GPS.

Smartwatch 3 kommer i färgerna Classic (svart) och Sport (limegrön).

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-