annons
annons

Sony PlayStation Network gör egna TV-serier

Sony tar upp kampen med Netflix och Amazon.

Både Netflix och Amazon har internetbaserad streaming av filmer och TV-serier. De har dessutom släppt egenproducerade serier. De har varit en stor succé för i synnerhet Netflix, bland annat med House of Cards och Orange is the New Black. Nu vill andra företag som inte producerat TV-serier förut hoppa på tåget.

När Microsoft lanserade Xbox One meddelade de att det ska komma en helt ny TV-serie som bygger på Halo-datorspelen, producerad av ingen annan än Steven Spielberg.

Och nu är det alltså Sonys tur att göra debut som TV-producent. Någon helt ny bransch är det inte för den japanska elektronikjätten, som ju redan äger Sony Music och Sony Pictures, men det nya är att Sony Pictures ska börja göra komedier, TV-serier och reality-TV exklusivt för PlayStation Network på PlayStation 4. Det rapporterar CNET.

Det amerikanska teknikmediet gissar att Sony kommer att basera en del av det exklusiva PSN-materialet på populära spel eftersom innehållet – både när det gäller spel och TV/film – kommer att finnas på samma plattform.

Vilka PS4-spel hade du velat se som TV-serie eller film?

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-