Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Sony PlayStation Network gör egna TV-serier

Sony tar upp kampen med Netflix och Amazon.

Av / 2013-12-04 - 09:25
Sony PlayStation Network gör egna TV-serier

Både Netflix och Amazon har internetbaserad streaming av filmer och TV-serier. De har dessutom släppt egenproducerade serier. De har varit en stor succé för i synnerhet Netflix, bland annat med House of Cards och Orange is the New Black. Nu vill andra företag som inte producerat TV-serier förut hoppa på tåget.

När Microsoft lanserade Xbox One meddelade de att det ska komma en helt ny TV-serie som bygger på Halo-datorspelen, producerad av ingen annan än Steven Spielberg.

Och nu är det alltså Sonys tur att göra debut som TV-producent. Någon helt ny bransch är det inte för den japanska elektronikjätten, som ju redan äger Sony Music och Sony Pictures, men det nya är att Sony Pictures ska börja göra komedier, TV-serier och reality-TV exklusivt för PlayStation Network på PlayStation 4. Det rapporterar CNET.

Det amerikanska teknikmediet gissar att Sony kommer att basera en del av det exklusiva PSN-materialet på populära spel eftersom innehållet – både när det gäller spel och TV/film – kommer att finnas på samma plattform.

Vilka PS4-spel hade du velat se som TV-serie eller film?

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

Nu ska Googles AI bli smartare - på svenska!

Hyperloop i Italien

0
Rulla till toppen