annons
annons

Rykten

Sony på gång med Xperia Z1 mini?

Japansk operatör avslöjar miniversion av Sonys senaste flaggskepp.

NTT DoComo, en japansk mobiloperatör, påstås ha givit ut en broschyr med nya mobilmodeller, där inte bara Sonys nya flaggskepp Xperia Z1 finns med utan också en icke lanserad miniversion som heter Sony Xperia Z1 f. Detta rapporterar Xperia Blog.

Xperia-mini1

Broschyren är på japanska, men på bilden (se nedan) från bloggen finns en lista över de två telefonernas specifikationer. Där framgår att Xperia Z1 f har en 4,3-tums skärm med 720×1280-upplösning, 16 GB minne, 2 GB RAM, 2300 mAh-batteri och – vilket är mycket intressant – likadan 20,7 Mp-kamera som Xperia Z1 samt precis likadan 2,2 GHz Snapdragon 800-processor! Telefonen är dessutom smuts- och vattenskyddad enligt samma normer (IP55/IP58) som den stora modellen.

Xperia-Z1-f-next-to-Xperia-Z1

Om detta stämmer väljer Sony att gå en annan väg med sin mini-modell än rivalerna Samsung och HTC. Både Samsung Galaxy S4 Mini och HTC One Mini är miniatyrmodeller av sina ”storebröder” mer till namnet än i verkligheten. Sony Xperia Z1 f tycks däremot få många specifikationer som är samma för den fullvuxna versionen.

Ännu så länge är detta bara ett rykte, men vi följer naturligtvis utvecklingen och rapporterar om vi kan bekräfta informationen från annat håll.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-