Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Sony på gång med Xperia Z1 mini?

Japansk operatör avslöjar miniversion av Sonys senaste flaggskepp.

Av / 2013-10-02 - 07:46
Sony på gång med Xperia Z1 mini?

NTT DoComo, en japansk mobiloperatör, påstås ha givit ut en broschyr med nya mobilmodeller, där inte bara Sonys nya flaggskepp Xperia Z1 finns med utan också en icke lanserad miniversion som heter Sony Xperia Z1 f. Detta rapporterar Xperia Blog.

Xperia-mini1

Broschyren är på japanska, men på bilden (se nedan) från bloggen finns en lista över de två telefonernas specifikationer. Där framgår att Xperia Z1 f har en 4,3-tums skärm med 720×1280-upplösning, 16 GB minne, 2 GB RAM, 2300 mAh-batteri och – vilket är mycket intressant – likadan 20,7 Mp-kamera som Xperia Z1 samt precis likadan 2,2 GHz Snapdragon 800-processor! Telefonen är dessutom smuts- och vattenskyddad enligt samma normer (IP55/IP58) som den stora modellen.

Xperia-Z1-f-next-to-Xperia-Z1

Om detta stämmer väljer Sony att gå en annan väg med sin mini-modell än rivalerna Samsung och HTC. Både Samsung Galaxy S4 Mini och HTC One Mini är miniatyrmodeller av sina ”storebröder” mer till namnet än i verkligheten. Sony Xperia Z1 f tycks däremot få många specifikationer som är samma för den fullvuxna versionen.

Ännu så länge är detta bara ett rykte, men vi följer naturligtvis utvecklingen och rapporterar om vi kan bekräfta informationen från annat håll.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen