annons
annons

IFA 2013

Sony bekräftar lägre 4K-priser

Sony sänker priserna på sin Bravia X9-serie, men den enklare Bravia X8-serien kommer inte till Europa.

I augusti nåddes vi av rykten om att Sony skulle sänka priserna på sina 4K-modeller på grund av den hårdnande konkurrensen. Samtidigt viskades det om en ny och billigare serie utan de sidomonterade högtalarna som sitter på skärmarna i X9-serien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ljud & Bild har varit på visning i Sonys monter på IFA och mycket riktigt: precis som förväntat visade upp Sony en ny och billigare Bravia X8-modell i 55 och 65 tum. Men dessvärre kommer den inte att säljas i Europa!

Sony berättar att X8-serien bara är avsedd för den amerikanska marknaden, men den visades ändå här i Europa eftersom det är en ”global lansering”. En besvikelse för oss som hade sett fram emot en billigare 4K-Bravia utan de stora (men bra) högtalarna!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sonys kurviga 65-tums TV med surroundljud demonstrerades också på mässan, men den är också bara avsedd för USA. Varför får amerikanerna allt roligt?

Å andra sidan bekräftas det från Sony Nordic att priset sänks på Bravia X9. 65X9005 kommer att kosta kring 50 000 kronor och 55X9005 ungefär 35 000 kronor. En betydande sänkning från de ursprungliga riktpriserna, alltså.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I hightech-hörnan har Sony en TV med extra hög dreggelfaktor: prototypen på en 55-tums 4K-OLED. Den är knivskarp och har en fantastisk färgpalett även när man rör sig en bit ut mot sidorna. Synvinkeln är med andra ord inget problem med OLED …

Vi längtar tills den här tekniken blir kommersiellt tillgänglig, men ännu så länge är produktionskostnaderna fortfarande skyhöga.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-