annons
annons

Högtalare

Sonus fabers nya Toy Tower

Om du läser alla våra nyheter har du redan hört talas om lilla Toy. Nu släpper Sonus faber en större golvmodell i samma serie – och en center.


Italienska Sonus faber är kända för sina vackert utformade och handbyggda högtalare. De flesta av dem är relativt kostsamma, vilket inte är så konstigt eftersom det handlar om exklusiva skapelser.
Tidigare i höstas visade Sonus faber upp sin nya Toy, en pytteliten stativhögtalare med överdrag av konstläder men med en omisskännlig design.

Nu kompletteras Sonus fabers hittills billigaste serie med en golvstående modell. Toy Tower är en 95 cm hög och smal kreation som precis som sin lillebror är klädd i konstläder.

Högtalarna är en trevägkonstruktion som är bestyckade med en 18-cm bas med nomexmembran, ett 11-cm mellanregister med membran av pappersfiber samt en diskant som är en version av den välkända och 2,5 cm stora diskanten som många kännare kallar för ringradiator.

För den som är intresserad av siffror anger Sonus faber att frekvensomfånget sträcker sig från 45 till 25 000 hertz, känsligheten är 88 dB och impedansen 4 ohm.

Toy Tower har en basreflexport på baksidan och sidostycken är monterade utanpå kabinettet för att dämpa resonanser.

I Toy-serien finns också en centerhögtalare till hemmabion.

Priser:
Toy: 10 500 kr
Toy Tower: 21000 kr
Toy Center: 7 500 kr
 
www.audionord.se
 

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-