annons
annons

Nyheter

Snabbare autofokus i Fujifilm X100

Om du har en X100 är det dags att uppdatera den. Ny programvara ger snabbare autofokus och flera andra förbättringar.

Fujifilm träffade mitt i prick med sin stora kompaktkamera X100. Den klassiska designen påminde om gamla tiders Contax- och Leica-kameror, fast på insidan fanns modern teknik och 12-megapixlars bildsensor, HD-video och hybridsökare. Det var med andra ord en högst modern kamera som Fujifilm lanserade 2011.

När vi testade X100 upptäckte vi att bildkvaliteten inte gick att klaga på, men att kameran inte var helt felfri. Autofokusen var inte direkt snabb, även om en uppdatering löste en del av problemen. Nu kommer ännu en ny version av programvaran som gör kameran bättre på flera områden.

Firmware-version 2.00 innebär bland annat 20 procent snabbare autofokus i olika ljusförhållanden. Makroavståndet är förbättrat med 30 procent, så att du kommer ännu närmare motivet, och den manuella fokuseringen är förbättrad med fokusmarkering (”peaking”), där området som har skarpt fokus markeras elektroniskt i sökaren eller på skärmen.

Starttiden är förkortad med 0,2 sekunder och det går numera att välja fokusområde genom att trycka upprepade gånger på AF-knappen.

Uppdateringen hittar du här.

Fujifilm.se

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-