Smartaste klockan hittills

TAG Heuers nya Connected förvandlas frÄn smartklocka till mekanisk pÄ bara ett par minuter.

Connected Modular 45 Ă€r en smartklocka som du kan konvertera till ett mekaniskt armbandsur nĂ€r du vill. Efter trĂ€ningen plockar du bara ut smartmodulen och stoppar i en klassisk TAG Heuer-modul – pĂ„ sĂ„ sĂ€tt kan du svida om frĂ„n trĂ€ningsklĂ€der till kostym pĂ„ bara ett par minuter.

Foto: TAG Heuer
Foto: TAG Heuer

 

Det hÀr Àr den första riktigt smarta klockan som klarar sig fint pÄ egen hand, med inbyggd GPS, pekskÀrm och smarta funktioner, men som man kan köpa till ett mekaniskt urverk till.

VattentÀt
Connected Modular pÄminner om TAG Heuers första Connected-modell, som vi testade förra Äret, men den hÀr smartklockan Àr en helt ny konstruktion. Den har bÀttre batteritid (ungefÀr 25 timmar), snabbare reaktioner, bÀttre skÀrm med fler visningslÀgen och fler Àn 30 digitala urtavlor att vÀlja mellan.

Foto: TAG Heuer
Foto: TAG Heuer

 

Klockan Àr vattentÀt ner till 50 meter, sÄ att du kan simma och snorkla med den, och den hÀnger med i kroppsaktiviteter precis som de flesta trÀningsklockor gör. Den klarar sig utmÀrkt pÄ egen hand, du behöver inte ha med dig mobilen för att fÄ alla trÀningsdata.

FrÄn 1 600 euro
De digitala urtavlorna byts ut enkelt pĂ„ den 35 mm stora AMOLED-pekskĂ€rmen, sĂ„ att du kan byta frĂ„n tidtagarur med mellantider till vanlig klocka med tre visare – eller se tvĂ„ tidszoner samtidigt.

Foto: TAG Heuer
Foto: TAG Heuer

 

Connected Modular kostar frÄn 1 600 euro med silikonrem i valfri fÀrg eller 2 300 euro med lÀnkarmband av stÄl. Den mekaniska klockmodulen med Calibre 5-urverk kostar 1 600 euro extra.

Den första versionen av TAG Heuers Connected sÄlde ansenliga 56 000 exemplar pÄ 14 mÄnader. Inte illa för en smartklocka som kostar 15 000 kronor.

Mindre version pÄ gÄng
Som namnet antyder har Connected Modular 45 en diameter pÄ 45 millimeter. Den Àr titangrÄ och har en Atom-processor som kör Android Wear 2.0 och kan anvÀndas tillsammans med bÄde Android- och iPhone-telefoner.

PÄ lanseringen berÀttade för övrigt TAG Heuers Jean-Claude Biver att det kommer en mindre version som Àr drygt 39 mm stor i höst.

Foto: TAG Heuer
Foto: TAG Heuer

 

Bland alla smartfunktionerna finns kartvisning med navigation och vÀgbeskrivning, Google Fit för trÀning samt röststyrning med Google Assistant i de sprÄk som stöds.

En fiffig detalj Àr att Google Translate finns inbyggt i smartmodulen, vilket passar fint för personer som ofta reser utomlands. DÀr finns Àven accelerometer, gyroskop, rörelsesensor, mikrofon, GPS och NFC för nÀrfÀltsbetalning med Android Pay.

Turbillon
Connected Modular gÄr ocksÄ att förses med ett handbyggt mekaniskt tourbillon-urverk i stÀllet för smartmodulen eller den mekaniska modulen med tre visare. Tourbillon Àr en mekanisk del av ett urverk som Àr byggt för att kompensera för avvikelser som beror pÄ gravitationen nÀr klockan bÀrs i olika vinklar. Den hÀr tekniken Àr komplicerad och fruktansvÀrt dyr att bygga, sÄ tourbillon-urverket kostar dÀrefter: 17 000 euro.

Foto: TAG Heuer
Foto: TAG Heuer

 

DÄ heter klockan Heuer 02T Tourbillon Chronograph Chronometer och sÀljs i en exklusiv lÄda med alla delar.

Les ogsÄ
Vill du ha ett smart kylskÄp?

Vill du ha ett smart kylskÄp?

Första intrycken av Samsung Family Hub 3.0.
Musen ska hÄlla sig pÄ mattan

Första spelmusen med tvÄ optiska sensorer kommer frÄn SteelSeries.
Hyper-nyheter frÄn Kingston

TrÄdlöst headset och fÀrgstrÄlande mus och tangentbord frÄn Kingstons spelavdelning.
FjÀrrstyr strömmen

D-Links smarta vÀgguttag och grendosa kopplas till hemnÀtverket och fjÀrrstyrs med mobilen.
Nu kan du köpa Apples grymmaste Mac

Julklapptips

24 gnistrande julklappar

I Ă„r ska det vara hĂ„rda paket – och de ska gĂ„ pĂ„ ström.
HÄll koll pÄ Black Friday erbjudandena

HÀr Àr butikerna som kör rea pÄ hemelektronik. Och vÄra tips om klipp. (UPPDATERAD)
Årets bĂ€sta prylar och mobil/surfplatta

Årets prylar

Som alltid Àr prylkategorin ett brokigt omrÄde som spretar Ät alla hÄll. Men hÀr ryms nÄgra av de viktigaste grunkorna vi anvÀnder oss av varje dag: mobilen, surfplattan, aktivitetsarmbandet och datorn. Du sköna nya vÀrld!
Nu finns Google Wifi i Sverige

Lovar sÀkrare, snabbare och enklare Wifi med bÀttre tÀckning i ditt hem.
Har du trÀffat Cozmo?

Kommer du ihÄg filmen Wall-E?
BĂ€ttre och dyrare GoPro

Nya actionkameran Hero6 Ă€r bĂ€ttre – och dyrare. Dessutom kommer 360-kameran Fusion och nya funktioner till drönaren Karma.
Nvidia sÀnker priset pÄ Shield TV

Samtidigt som Apple TV 4K Àr pÄ ingÄng sÄ sÀnker Nvidia priset pÄ deras populÀra streaming-box.
Support Prenumeration

VÄrt kundcenter hjÀlper dig om du har frÄgor eller behöver hjÀlp med din prenumeration.

Du kan skicka mail eller kontakta oss pÄ telefon

MĂ„ndag- Fredag

0900 – 1130 ock 1230 – 1500.

Support Tlf: 08-411 49 90
Support: prenumeration@ljudochbild.se
×