SmÄlÀcker systemkamera

Olympus stiliga PEN E-PL9 filmar 4K-video och Àr ansluten till mobiltelefonen via Bluetooth.

För alla som Àlskar att ta bilder Àr mobiltelefonen inte alltid det bÀsta redskapet. Det Àr enklare att ta bÀttre bilder och slÀppa lös kreativiteten om man har en riktig kamera.

Den lilla – och, mĂ„ste vi erkĂ€nna, ganska sĂ„ piffiga – PEN E-PL9 Ă€r en sĂ„dan kamera. Som nĂ€stan tigger om att fĂ„ följa med ut och Ă€r smidig att ha med sig. Den Ă€r sĂ„ liten att den enkelt fĂ„r plats i vĂ€skan eller jackfickan, men Ă€r fullproppad av funktioner.

LÀs vÄrt test av Olympus PEN-F

Bluetooth

Den har inte mĂ„nga knappar, och mĂ„nga av funktionerna stĂ€lls in pĂ„ den vridbara pekskĂ€rmen. Precis som pĂ„ mobilen. Kameran kan vara uppkopplad till mobilen via Bluetooth, sĂ„ att man kan överföra bilder och dela med sig dem pĂ„ nĂ€tet. Även om kameran Ă€r avstĂ€ngd.

PEN E-PL9 har flera filtereffekter för kreativa bilder. Och automatiska scenval sÄ att kameran stÀndigt anpassar sig efter motivet. DÄ behöver man inte göra andra instÀllningar Àn att vÀlja utsnitt med den kompakta 14-42 mm-zoomen.

Om man kÀnner sig extra inspirerad kan man göra djupdykningar i tekniska instÀllningar med Advanced Photo-lÀget. Och sÄ kan man filma 4K-video och visa resultatet pÄ TV:n i vardagsrummet. Flera klipp gÄr att sÀtta ihop till korta filmer.

Med Live Composite-funktionen kan man föreviga stjÀrnhimlen utan att kameran överexponerar och ger alltför ljusa bilder.

 

VÀlkÀnd teknik

PEN E-PL9 bygger pÄ Olympus OM-D E-M10 III, fast utan sökare och inpackat i ett tunnare och mer kompakt hus. Den saknar den femaxliga bildstabilisatorn, nÄgon sÄdan lyckades inte Olympus fÄ plats med. I stÀllet har den en stabilisator med tre axlar som hjÀlper fotografen att ta skarpare bilder med lÀngre slutartider.

Inbyggd blixt finns ocksÄ. Och en 121-punkters autofokus, en vÀlbeprövad 16-megapixlars bildsensor och Olympus nya Truepic VIII-bildprocessor.

LÀs vÄrt test av perfekta resekameror.

 

Pris

PEN-kameran finns i silver, överdragen med svart, vit eller brunt konstlÀder. Den kommer i mars och kostar 6 000 kronor, eller 7 500 kronor ihop med det fina M.Zuiko Digital ED 14-42mm F3.5-5.6 EZ Pancake-objektivet som syns pÄ bilden nedan.

 

Les ogsÄ
Support Prenumeration

VÄrt kundcenter hjÀlper dig om du har frÄgor eller behöver hjÀlp med din prenumeration.

Du kan skicka mail eller kontakta oss pÄ telefon

MĂ„ndag- Fredag

0900 – 1130 ock 1230 – 1500.

Support Tlf: 08-411 49 90
Support: prenumeration@ljudochbild.se
×