annons
annons

Nyheter

Slut med Samsung-bärbara i hela Europa

Sony var först, nu följer Samsung efter och upphör med försäljningen av bärbara datorer. Åtminstone på den europeiska marknaden.

ATIV heter Samsung Windows-baserade bärbara datorer. Här på redaktionen har vi varit positiva till alla Samsungs PC-produkter, inklusive toppmodellen ATIV Book 9 Plus som fick vår särskilda rekommendation när vi testade i den i vintras.

Men sedan dess har det varit tyst om Samsung på PC-fronten, och inte heller på den stora IFA-mässan i Berlin för ett par veckor sedan visades den koreanska elektronikjätten upp några nya Windows-produkter.

Nu vet vi varför, Samsung har bekräftat för engelska PC Advisor att de helt slutar med försäljningen av bärbara datorer i hel Europa. Detta gäller naturligtvis även Sverige och övriga Norden.

Avslöjande kommer bara ett halvår efter Sonys beslut att helt sluta med PC-datorer, inklusive de så populära VAIO-modellerna.

Samsung går inte riktigt lika långt. Det är bara i Europa som försäljningen av bärbara datorer upphör. Det går fortfarande att köpa Samsung ATIV och andra PC-produkter i andra delar av världen, till exempel Asien och Nordamerika.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-