annons
annons

Nyheter

Slut med Netflix via VPN?

Gillar du amerikanska Netflix bättre än svensk? Nu kan du snart bli utestängd.

Många utländska användare skaffar tillgång till den populära streaming-tjänsten Netflix via VPN. Men om filmbranschen i Hollywood får bestämma så är det snart slut med den saken.

För ett knappt halvår sedan berättade vi att streaming-tjänsten Hulu hade stängt tillgången från utlandet, och nu kan Netlix, som tidigare inte har betraktat VPN-kunderna som något problem, bli tvungna att göra samma sak.

Netflix håller på att lansera sin tjänst i Australien och där försöker filmbranschens organisation AHEDA (Australian Home Entertainment Distributors Association), som bland annat har Hollywood-filmbolag som Warner Bros., Sony Pictures och Universal som medlemmar, kräva att Netflix blockerar australiensiska användares möjligheter att komma åt den amerikanska versionen av tjänsten. Annars ger de inte klartecken för Netflix nya australiensiska bolag.

Samtidigt sägs enskilda filmbolag i USA – oberoende av lanseringen i Australien – sätta press på Netflix att de ska hindra alla användare som tittar på Netflix via VPN eller betalar med ett utländskt kreditkort.

CNET rapporterar att uppemot en fjärdedel av alla australiensiska tittare som användare streaming-tjänster i dagsläget tittar på amerikanska Netflix via VPN. Vi vet inte hur siffrorna ser ut i Sverige, men det undrar just om inte de flesta svenska nöjer sig med att titta på den svenska versionen?

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-