annons
annons

Nyheter

Skicka trådlös musik från tre enheter till stereon

Ge din gamla förstärkare moderna möjligheter. Trådlös BT-adapter från Philips klarar anslutning till tre olika enheter.

Bluetooth har revolutionerat hur vi lyssnar på musik. Nu behöver man inte fumla med kablar eller byta CD-skivor. Skicka bara musiken trådlöst direkt från mobilen eller surfplattan. Tills någon dyker upp med ännu en smartmobil och är sugen att dela med sig av sin musik – då börjar slagsmålet!

Det här problemet lovar Philips att de kan hjälpa till med att lösa. I den Bluetooth-adapter till befintliga anläggningar som de just har släppt, och som bär det opretentiösa namnet Philips Bluetooth Adapter AEA2700, finns funktionen MultiPair som gör det möjligt att koppla ihop upp till tre enheter via Bluetooth så att de en gång för alla är inställda. NFC för enkel parkoppling finns också inbyggt.

Adapterna har analogutgång och kan kopplas till alla anläggningar. Både optisk och koaxial digitalutgång finns också, så att man kan använda en extern D/A-omvandlare eller digitalingång på en hemmabioförstärkare. Förutom vanlig A2DP-ljudöverföring stöds streaming av hög kvalitet via kodekarna aptX och AAC.

AEA2700 kostar 500 kronor och går redan att köpa.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-