Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Siri förstår snart svenska

I en färsk utvecklarversion av iOS finns Siri på svenska

Av / 2015-02-23 - 23:04
Siri förstår snart svenska

Apple har just släppt en utvecklarversion av iOS 8.3. Bland tidigare kända nyheter är trådlös CarPlay, 300 nya Emoji (bland annat fler flaggor), förbättrad inloggning för Googles tjänster, en ny röst för Siri samt stöd för Apple Pay i Kina.

siri russian

Men för oss här i Skandinavien är nog den stora nyheten stöd för svenska och danska i Siri! Därmed blir en hel del tjänster som är beroende av röstkommandon plötsligt tillgängliga även för oss. Bland övriga nya språk märks ryska, holländska, portugisiska, thailändska, turkiska och indisk engelska.

iOS 8.2 kommer att släppas i mars. iOS 8.3 ryktas komma i en offentlig testversion ungefär samtidigt, medan den färdiga versionen endast sägs komma senare i vår. Man har även börjat jobba på iOS 8.4 som ska innehålla en ny musiktjänst för strömmande musik och är beräknad till sommaren. Till hösten kommer iOS 9 där man redan nu säger att huvudmålet är att förbättra prestanda och rätta så många buggar som möjligt.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AI planerar svenskars semester

Styr datorn med hjärnan

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen