annonse
annonse

Nyheter

60, 70 eller 80 tum räcker uppenbarligen inte för Sharp, som drämmer till med en 90-tums TV!

annonse

Sharp var först med en 70-tums LED-TV (som vi testat och gav höga betyg). Sedan kom en ännu större 80-tummare, men det var tydligen inte tillräckligt stort. Nu drämmer japanerna till med en ny toppmodell som de hoppas ska sätta dem på kartan en gång för alla.

LC-90LE745 har en diagonal på hela 90 tum – alltså 2,3 meter! – vilket Sharp hävdar är ”planetens största TV”. Då har de nog glömt att ta med Panasonics 100- och 150-tumsplasma, fast så länge vi håller oss till LCD-baserade skärmar är detta den största TV:n just nu.

För att se till att den enorma bilden är skarp och sömlös har Sharp en uppdateringsfrekvens på 100 Hz och en bildutjämningsfunktion som heter AquoMotion 240. Precis som sig bör är detta en 3DTV med aktiva glasögon och en hel rad smarta funktioner.

Trots den avskräckande storleken väger inte LC-90LE745 så kolossalt mycket, även om modiga 64 kilo kräver ett gediget fäste om alltihop ska hängas på väggen. Och så behövs det gott om plats, TV:n är 120 cm hög och nästan 2 meter bred!

Så här mycket större är 90 tum än en ”vanlig” storskärm på 65 tum.

 

Bara full-HD

Trots att Sharp ofta visar upp stora och extra högupplösta 4K- och 8-prototyper på elektronikmässor så är LC-90LE745 en skärm med vanlig full-HD-upplösning (1920 x 1080) pixlar. Det är lite synd, för i den här storleksklassen hade det verkligen inte skadat med högre upplösning. Den som beställer en sådan här stor TV får räkna med ett tittavstånd på 5–6 meter för att undvika rutmönster och synliga pixlar.

Om gigantskärmen kommer hit till våra breddgrader vet vi inte, men den säljs i USA för den nätta summan av 11 000 dollar.

sharp.se

Les også:

På forsidan nu

Sony DSC-RX0

Sony har länge varit specialister på miniatyrisering. De har gjort de minsta videokamerorna, de minsta stillbildskamerorna och den minsta Walkman-spelaren....

9 Resehögtalare

Resehögtalare blir allt mer populära. Många har insett att det är trist att alla sitter med mobilen och lyssnar för...

Olympus PEN E-PL9

Storleken på kameran är avgörande för många. Om den är för stor och tung så betyder det att den används...

Denon AH-D5200

Denon gör hörlurar av alla klasser och sorter. Från in-ear-sportmodeller till highend-modeller avsedda för lugn och ro hemma. Denon AH-D5200...

6 trådlösa öronproppar

Det är inte alla som tycker det är kul att släpa kroppen till det lokala gymmet för att bränna kalorier....

annonse
annonse
annonse
annonse