annons
annons
annons

Nyheter

Sharp har världens största LED-TV

60, 70 eller 80 tum räcker uppenbarligen inte för Sharp, som drämmer till med en 90-tums TV!

annons

Sharp var först med en 70-tums LED-TV (som vi testat och gav höga betyg). Sedan kom en ännu större 80-tummare, men det var tydligen inte tillräckligt stort. Nu drämmer japanerna till med en ny toppmodell som de hoppas ska sätta dem på kartan en gång för alla.

LC-90LE745 har en diagonal på hela 90 tum – alltså 2,3 meter! – vilket Sharp hävdar är ”planetens största TV”. Då har de nog glömt att ta med Panasonics 100- och 150-tumsplasma, fast så länge vi håller oss till LCD-baserade skärmar är detta den största TV:n just nu.

För att se till att den enorma bilden är skarp och sömlös har Sharp en uppdateringsfrekvens på 100 Hz och en bildutjämningsfunktion som heter AquoMotion 240. Precis som sig bör är detta en 3DTV med aktiva glasögon och en hel rad smarta funktioner.

Trots den avskräckande storleken väger inte LC-90LE745 så kolossalt mycket, även om modiga 64 kilo kräver ett gediget fäste om alltihop ska hängas på väggen. Och så behövs det gott om plats, TV:n är 120 cm hög och nästan 2 meter bred!

Så här mycket större är 90 tum än en ”vanlig” storskärm på 65 tum.

 

Bara full-HD

Trots att Sharp ofta visar upp stora och extra högupplösta 4K- och 8-prototyper på elektronikmässor så är LC-90LE745 en skärm med vanlig full-HD-upplösning (1920 x 1080) pixlar. Det är lite synd, för i den här storleksklassen hade det verkligen inte skadat med högre upplösning. Den som beställer en sådan här stor TV får räkna med ett tittavstånd på 5–6 meter för att undvika rutmönster och synliga pixlar.

Om gigantskärmen kommer hit till våra breddgrader vet vi inte, men den säljs i USA för den nätta summan av 11 000 dollar.

sharp.se

annons
annons
annons
annons
Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut material från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål, under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Materialet får inte användas för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. .