annons
annons

IFA 2009:

Sennheisers trådlösa hörlur har 100 meters räckvidd!

IFA 2009: Nu kan du klippa gräset eller skotta snö utan att ta av dig hörlurarna. Och utan att behöva ha en iPod i fickan.


Trådlösa hörlurar är kanske inte det första man tänker på om ljudkvaliteten är viktigast. Men en provlyssning på Sennheisers nya hörlurar gav absolut mersmak. Trådlösa RS 180 använder digital överföring av ljudet och har en räckvidd på 100 meter. De levereras med inbyggd laddningsstation.

De öppna hörlurarna drivs av ett litet uppladdningsbart batteri som ger upp till 24 timmars speltid, och har volymkontroll, balans och automatisk nivåreglering av ljudet. Om man vill. Det finns också en knapp som ger mer bas via en funktion som kallas ”Dynamic Bass”.

En billigare och sluten variant heter RS 170 och har en räckvidd på 80 meter samt en knapp som är märkt med ”3D Surround” och som kan användas när man tittar på film.

Den billigaste modellen heter RS 160 och har en räckvidd på 20 meter, men den är i gengäld mycket mindre och lättare än sina båda storebröder. Man kan ta med sig den batteridrivna sändaren i exempelvis PC-väskan, och sedan använda den som sändare för de trådlösa lurarna.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-