Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Sårbar

Det är som jag brukar säga, teknik är bra - när den fungerar. När den inte fungerar är det ett riktigt h-vete och som människa är man rätt liten i världen.

Av / 2013-01-23 - 16:44
Sårbar

I kontorslandskapet som jag hyr in mig i är det väldigt, väldigt tyst. Supporten för city network sitter på samma våning vilket innebär att jag i normala fall spenderar mina arbetsdagar på samma golvyta  som 5-6 kaffe- och cola-drickande grabbar. För att vara helt ärlig, och sticka ut hakan lite (hoppas att de inte läser detta *ler*) måste jag medge att de är rätt ….. Trista. Nördiga. Osociala. De sitter på sina platser, tittar på sina skärmar och svara i telefonen ibland. Absolut inte otrevliga på något sätt men några party-höjare eller glädjespridare kan man knappast anklaga de för att vara. Att gå ifrån sina skrivbord för att ta en fika är det inte tal om och skulle man få kontakt så handlar det i 99 fall av 100 om teknik och tekniska termer. Men å andra sidan kanske det är sådan man måste vara för att sitta framför en skärm och guida folk genom internet-djungeln .. vad vet jag?!

Men idag hände något som gjorde att de fick eld i baken och fick släppa både cola och kaffe! Support-telefonerna började ringa oroväckande mycket och snart gick ett par av grabbarna omkring med bekymrade miner i det öppna kontorslandskapet med sina bärbara lurar och pratade, pratade och pratade.

Jag hörde: Strömspikar. Underhåll av ups. Servrar som ligger nere och insåg snart att det inte var läge att fråga vad det var som var på gång. Jag stannade snällt på min plats med andra ord och fascinerades lite över att mina våningskompisar faktisk var förmögna att röra på sig! Min mejl och mitt internet fungerade inte heller men det fanns ju liksom ingen idé att strö salt i såren på de stackarna.

City network är ett webbhotell som levererar domän- och webbhotellstjänster till privatpersoner och företag runt om i världen och det är ju inte konstigt att många kunder fick spunk när deras mejl, hemsidor och annat inte fungerade. Snacka om att vara sårbara!

Nu är det strax hemgång för min del och ordningen är mer eller mindre återställd på kontoret. Servrarna är igång igen. Grabbarna har återgått till sina platser men det snacka vitt och brett om det inträffade. Jag får uppfattningen om att detta kommer vara en riktig snackis ett bra tag och det mest händelserika som hänt de på länge. Det är skönt när det rör lite på sig – eller hur *ler*!?

Önskar dig en skön onsdagskväll – utan tekniska missöden!

//Å

 

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen