annons
annons

IFA 2009:

Samsungs nya fjärrkontroll är en TV!

IFA 2009: Kolla in den här fjärren. Samsung har lanserat en fjärrkontroll som dessutom är en bärbar TV.


Fjärrkontrollen – eller TV:n – kommunicerar med den stora TV:n i vardagsrummet. Så länge den kommer från Samsung, givetvis. Men den fullmatade fjärren med 7-tums pekskärm håller också ordning på bilder, musik och videofilmer som finns i det trådlösa hemnätverket.

För närvarande säljs bara denna teknologiska landvinning ihop med en 55-tums LED-TV, men det finns inget som hindrar att den ska gå att använda med andra apparater också längre fram.

Pekskärmen fungerar lika bra som på en iPhone och man kan dra objekt som exempelvis bilder ut över kanten på fjärren, så dyker de upp på TV:n på väggen. Är man inte överens om vilket TV-program man ska titta på så man den som vill ta med sig fjärrkontrollen, förlåt mini-TV:n, upp till 25 meter från flatskärmen och titta på något annat.

Dra-och-släpp-tekniken fungerar i alla applikationer och der ger inte bara trådlös till hemnätverket utan kan användas som bildvisare, ge tillgång till intervet via Samsung egen nätportal, samt har inbyggd programguide så att man bara kan peka på det TV-program man vill titta på eller spela in.

När fjärrkontrollen kommer till Sverige är osäkert men med tanke på Samsungs hårda satsning på internet-TV och nätverksanslutning är det väl bara en tidsfråga innan du kan prova fjärrkontrollen i närmaste butik.
 

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-