annons
annons

Samsung köper SmartThings

Utökar sin kompetens inom det smarta hemmet och sakernas internet

SmartThings ger folk möjlighet att övervaka, styra och automatisera sina hem via en smartmobil-app, oavsett var de är. Deras öppna plattform stöder mer än 1000 produkter och 8000 appar, skapade av produktutvecklare, uppfinnare och utvecklare som stöder plattformen.

– Som en öppen, standard-oberoende plattform för “sakernas internet” har vår vision alltid varit att utveckla, bygga och göra världen smartare, tillsammans. Med Samsung bakom oss kommer vi kunna locka till oss fler produktutvecklare och programmerare för att låsa upp de gränslösa möjligheterna med det smarta hemmet, säger Alex Hawkinson, VD för SmartThings.

smartthings

Företaget kommer bli en del av Samsung Open Innovation Center och flyttar verksamheten till Kalifornien, men kommer fortsätta verka som ett självständigt företag under sin nuvarande VD.

– Samsung har under en längre tid investerat i flera nya produkter och enheter som kan prata med varandra över internet. Förvärvet av SmartThings är en spännande utveckling i vår resa för att hjälpa människor till en enklare vardag med mindre oro och ett smartare användande av resurser. Samsung har långtgående och storslagna planer på att utveckla upplevelsen i hemmet, särskilt inom områden som har stor tillväxtpotential, såsom energianvändning och säkerhetslösningar, säger Marko Nurmela, vice vd och marknadsdirektör för Samsung i Norden.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-