Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Samsung Galaxy S5 i metall

Galaxy S4 är Samsungs sista toppmodell av plast. Galaxy S5 av aluminium kommer senast i mars nästa år.

Av / 2013-12-07 - 22:52
Samsung Galaxy S5 i metall

Samsung har lärt av sina rivaler Apple och HTC som haft stor framgång med sina flaggskepp iPhone 5S och HTC One, som båda är gjorda av aluminium och känns lyxigare och läckrare än Samsungs plastiga Galaxy S-modeller.

Och om vi ska tro på den japanska webbplatsen EMSOne är nuvarande Galaxy S4 Samsungs sista toppmodell i plast. Den koreanska elektronikjätten har inspirerats av sina rivaler och kommande Galaxy S5 sägs alltså vara gjord av metall som gjuts till ett unibody-chassi. Det betyder att telefonen bara kommer att bestå av två delar: unibody-skalet och glasskärmen.

Samsung-Galaxy-S5-Metal-Frame-578-80
Bilden påstås föreställa metallramen i kommande Samsung Galaxy S5. Källa: Nowhereelse.fr.

De nya metalldelarna görs av aluminium av de taiwanesiska företagen ODM Catcher Technology och Ju Teng, samt kinesiska BYD.

Enligt de senaste ryktena släpper Samsung sin nya telefon någon gång under första kvartalet 2014.

Galaxy S5 får förmodligen en större skärm än S4:an och det är också möjligt att den får widescreen-format, vilket är optimalt för film. Kameran sägs ha 16 Mp och precis som iPhone 5S får Samsungs nya flaggskepp en 64-bitars processor.

Priset hamnar troligtvis någonstans kring 5 000 kronor.

Källa: TechRadar

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Rulla till toppen