Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Samsung Galaxy Note 10.1 snart här

Av / 2012-08-17 - 14:30
Samsung Galaxy Note 10.1 snart här

På mobilsidan har Samsung ett fast grepp om marknaden med många framgångsrika, unika modeller. Inte minst toppmodellen Galaxy S III. Bland surfplattorna verkar det vara svårare att sticka ut, med många modeller från olika tillverkare som alla påminner om varandra. De har så klart alla olika påkostade lösningar och kvalitet, men funktionerna är förvillande lika.

Med Galaxy Note 10.1 tar Samsung idén med smartmobilen Galaxy Note till ett större format. Den är inte bara tänkt att surfa på, läsa mejl och dokument. Man ska faktiskt kunna jobba med den och skapa eget innehåll.

Mycket av det är tack vare pennan som inte bara är ett smidigare alternativ till ett finger, den tillför faktiskt något då det är en tryckkänslig penna. Det blir alltså betydligt lättare att skissa, rita och skriva för hand. Teckenigenkänning och hjälpmedel för att snygga till resultatet finns så klart inbyggt.

Anteckningsverktyget S Note har uppdaterats för att göra det ännu enklare och snabbare att skapa anteckningar och skisser i farten. Man får även med Polaris Office för dokument och Adobe Photoshop Touch för att redigera bilder med hjälp av pennan. Mycket smidigt!

För att dra nytta av den större skärmen har man även infört möjligheten till delad skärm, där man kan ha två olika applikationer uppe samtidigt. Det gör det mycket enkelt att exempelvis dra en bild från en webbsida till ett dokument. Man kan även förminska videospelaren så att man exempelvis kan kolla uppgifter på IMDB utan att behöva pausa filmen.

Android 4.0
Skärm: 10,1 tum 1280×800 LCD
Processor: Quad core 1,4 GHz
Minne: 2 GB
Lagring: 16 GB + microSD
Dubbla kameror
Trådlöst: Wifi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0
Batteri: 7 000 mAh

Galaxy Note 10.1 finns i butik nästa vecka till ett pris på 6 000 kronor.

Vi återkommer efter helgen med ett test!

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Rulla till toppen