Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Samsung: Galaxy Gear ”saknar något visst”

Trots att Samsung just lanserat sin smarta klocka Galaxy Gear kan de redan vara på gång med nästa version.

Av / 2013-09-27 - 09:44
Samsung: Galaxy Gear ”saknar något visst”

Samsung Galaxy Gear lanserades för bara ett par veckor sedan på IFA-mässan. Vi väntar fortfarande på ett testexemplar, men blev lite besvikna när vi pillade på den smarta klockan på presskonferensen i Berlin.

DSC096501

I dagsläget fungerar Galaxy Gear enbart ihop med den stora mobiltelefonen Galaxy Note 3, och därför skulle en uppdatering av programvaran vara på gång som skulle göra klockan kompatibel med bland annat Galaxy S4, skriver The Korea Times.

I december kommer ännu en uppdatering som ska ge kompatibilitet med Samsung Galaxy SIII och Galaxy Note II.

Nu verkar det som om en helt ny version av Samsungs smarta klocka kan vara på gång redan i början av nästa år. Samsung vägrar att avslöja några försäljningssiffror för Galaxy Gear, precis som de vägrar att säga att de skulle vara på gång med en förbättrad version av den. Men i ett kryptiskt uttalande till The Korea Times säger en oidentifierad Samsung-anställd att Samsung har medgivit att Gear ”saknar något visst”.

DSC096591

Med större investering i gränssnittet och användarupplevelsen kommer framtida Samsung-produkter att göra kunderna mer nöjda”, säger medarbetaren till tidningen.

Den koreanska teknikbloggen Daum eldar på spekulationerna och skriver att Samsung kan vara färdiga med Galaxy Gear 2 redan till CES-mässan i Las Vegas i början av januari.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Rulla till toppen