annons
annons

Nyheter

Samsung först med konkav OLED-TV

Samsung hinner först med en böjd OLED-TV på den nordiska marknaden.

När vi besökte IFA-mässan för ett par veckor sedan såg vi konkava TV-apparater i flera montrar. När man kunde köpa skärmarna här hemma var det däremot ingen som visste. Men nu är Samsung beredda att släppa sin första OLED-TV i Norden, i form av 55-tummaren KE55S9C.

Till skillnad från i LED-LCD-paneler lever varje bildpunkt sitt eget liv i en OLED-skärm. Det ger tittaren en mycket bättre skärpa, även vid djupa kontraster och hastiga rörelser.

Den lätt välvda skärmen ger bilden ett större djup och skapar en surround-känsla för ögat. Panoramaeffekten ger en naturtrogen bild som suger in tittaren på fotbollsplanen eller ut i naturen. Både för dem som sitter i mitten av soffan och dem som sitter i fåtöljen vid sidan av.

Titta på två program – samtidigt
3D-vågen är måhända inte riktigt över, men har i varje fall lugnat ner sig. Tekniken kan dock användas till annat än att trolla fram animeringar i huvudet. Samsungs OLED-TV ger inte bara en skarp bild, tittaren får faktiskt två TV-apparater i en. Med Samsungs MultiView-funktion och aktiva 3D-glasögon slipper familjen slåss om fjärrkontrollen. Det går nämligen att titta på två program samtidigt – på samma skärm!

Samsung KE55S9C förväntas dyka upp i butikerna i början av oktober och kostar 70 000 kronor.

Samsung.se

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-