annonse
annonse

Nyheter

Norska förlaget Publish AS, som äger Bild & Ljud Hemma samt den norska tidningen Lyd & Bilde, har köpt den norska tidningen Hjemmekino och dess svenska systertidning Ljud & Bild.

annonse

I denna tid som full av utmaningar för tryckta medier säger Publishs VD, Tor Aavatsmark, att uppköpet är strategiskt och att det kommer att stärka tidningarna och skapa en ännu mer livskraftig produkt, med ett bättre och mer omfattande innehåll än tidigare.

– Både läsare och annonsörer tjänar på en sammanslagning av medier som matchar varandra på ett bra sätt. Vi ska få en stor synergieffekt.

De två norska tidningarna slås redan från och med februarinumret 2012 ihop till en tidning, ”Lyd & Bilde/Hjemmekino”, samtidigt som de svenska tidningarna slås ihop till ”Bild & Ljud Hemma/Ljud & Bild”. Det bästa materialet från samtliga fyra tidningar kommer att sammanföras i de två nya tidningarna.

De nya tidningarna kommer att ha en samlad månatlig bruttoupplaga på 58 000 exemplar. Det totala läsartalet är cirka 280 000 och antalet prenumeranter är cirka 21 500.

Tidningarna Lyd & Bilde och Bild & Ljud Hemma och deras norska och svenska redaktioner testade under 2011 ungefär 450 produkter på ett brett hemelektronikområde, bland annat TV, hifi, hemmabio, prylar, mobil och foto. Det höga antalet tester och den stora bredden gör tidningarna världsledande när det gäller antalet tester av hemelektronikprodukter.

Ansvarig utgivare för Bild & Ljud Hemma, Lars Jonsson, säger att tidningarnas innehåll och blandning utvärderas kontinuerligt.

– I Bild & Ljud Hemmas/Lyd & Bildes utveckling de senare åren syns tydligt att vårt material har utökats markant, till att innefatta bland annat prylar, mobiler och surfplattor, utan att det har påverkat vårt fokus på TV, hemmabio och hifi. I stället har vi utökat antalet tester och sidor.

– Parallellt med att antalet tester ökas kommer vi också att utöka skillnaden mellan tidningen och hemsidan genom att tidningsläsarna får något extra i form av artiklar och guider samt mer underhållande material som inte är rena tester.

Bild & Ljud Hemma
Tidningen grundades 2003 och är inne på sin 9:e årgång
Svensk systertidning till Lyd & Bilde.
Merparten av testerna distribueras också till externa medier i Skandinaviens ledande mediehus.
Från och med 2007 även med en svensk redaktion
11 nummer ges ut årligen.
www.bildochljud.se

Ljud & Bild
Tidningen grundades 1929 och är inne på sin 83:e årgång!
Har genom åren haft följande namn: ”Populär Radio”, ”Populär Radio och Television”, ”Radio & Television – tidskrift för tillämpad elektronik”, ”Elektronikvärlden”, ”Ljud & Bild i elektronikvärlden”
11 nummer ges ut årligen.
Togs hösten 2009 över av det norska förlaget HL Media AS.
www.ljudobild.se

Les også:

Nu är McIntosh billigaste här

MT-2 är McIntoshs billigaste skivspelare. Fast det är klart, allt är relativt.

4K-projektor till vardagsrummet

BenQ TK800 utlovar ”stora 4K-upplevelser i alla vardagsrum” med en ljusstyrka på 3 000 lumen.

Allt om Samsungs TV-modeller 2018

Samsung lanserar ett brett spektrum av intressanta TV-apparater i år, och den avancerade QLED-serien utökas med flera nya modeller.

Schweizisk highend light

Förstärkarna från Soulution blev snabbt en favorit hos recensenterna, nu kommer den billigaste modellen hittills. Fast billig är den inte.

Bildreportage från HighEnd Mässan 2018

Från finlir till lyxanläggningar, här är några höjdpunkter från årets stora hifi-mässa.

Snabbare och bättre från Pentax

Pentax K-1 är en utmärkt fullformatkamera, men den är inte så snabb. Det ska Mark II-versionen fixa.

McIntoshs nya SACD/CD-transport

MCT500 spelar det mesta, men behöver en riktigt bra DAC.

50 ljusstarka mm till Canon

Samyang släpper ett ljusstarkt 50 mm/f1,2-objektiv till Canon-kameror.

Vill du ha ett smart kylskåp?

Första intrycken av Samsung Family Hub 3.0.

Panasonics 2018 4K LCD-modeller har HDR10+

Panasonics nya LCD-toppmodeller lockar med supertunn design, bättre bild med HDR10+ och dessutom röststyrning med Google Assistant och Amazon Alexa.

Roon släpper egna musikservrar

Roons populära strömning kommer nu till fysiska, fläktfria apparater från samma företag. Här är Roon Nucleus och Nucleus+.

600 watt muskler från McIntosh

Om du behöver ett kraftverk till högtalarna kan McIntosh MC611 vara mitt i prick.

På forsidan nu

Sony DSC-RX0

Sony har länge varit specialister på miniatyrisering. De har gjort de minsta videokamerorna, de minsta stillbildskamerorna och den minsta Walkman-spelaren....

9 Resehögtalare

Resehögtalare blir allt mer populära. Många har insett att det är trist att alla sitter med mobilen och lyssnar för...

Olympus PEN E-PL9

Storleken på kameran är avgörande för många. Om den är för stor och tung så betyder det att den används...

Denon AH-D5200

Denon gör hörlurar av alla klasser och sorter. Från in-ear-sportmodeller till highend-modeller avsedda för lugn och ro hemma. Denon AH-D5200...

6 trådlösa öronproppar

Det är inte alla som tycker det är kul att släpa kroppen till det lokala gymmet för att bränna kalorier....

annonse
annonse
annonse
annonse