annons
annons
annons

Så byter du tillbaka till Google Maps i iOS6

Kartorna i iOS 6 var en besvikelse, men du kan faktiskt fortfarande använda Google Maps. Typ.

Lägg till som favorit

En av nyheterna i iOS 6 är att Apple – av förklarliga skäl – kastat ut allt Google-relaterat. Youtube-appen är försvunnen (men Google har släppt en egen) och appen Kartor är numera inte Google Maps. Det är istället en egen app med kartdata från alla möjliga källor, bland annat Tomtom.


Tillber man hamburgare vid Odenplan?

Det dröjde inte länge innan användarna började hitta alla möjliga konstigheter i kartorna. Försvunna städer som Göteborg (se bilden ovan), städer ute i havet och saknade floder. Plus körbeskrivningar som tog konstiga vägar, inklusive till vårt eget kontor.

 

Förklaringen är kanske inte så skruvad som i denna video, utan troligare att Apple underskattat hur svårt det är att matcha data från många leverantörer exakt. Men tills de lyckats fixa det kan man så länge lägga tillbaka Google Maps. På sätt och vis. Man lägger helt enkelt en genväg till mobilversionen av Google Maps på sin hemskärm. Man får visserligen inte fullständig funktionalitet, men hellre det än att gå vilse.

Gör så här:

Öppna Safari och gå till maps.google.com. Godkänn att den får använda din nuvarande position.

Tryck på knappen i mitten och välj ”lägg till på hemskärmen”.
Döp till till något begripligt, typ ”Google Maps” och tryck ”Lägg till” uppe i högra hörnet.

Bingo, en användbar karta.

Fler skojiga misstag i Apple Maps hittar du på The Amazing iOS 6 Maps

Har du något att tillägga?
Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Lämna ett svar

annons

Läs också

annons
Stäng meny