Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Rekordsiffror för iPhone 5S och 5C

I fredags släpptes de nya iPhone-modellerna på stora marknader som USA, Tyskland och Kina. Nu har Apple avslöjat de första officiella försäljningssiffrorna.

Av / 2013-09-23 - 21:50
Rekordsiffror för iPhone 5S och 5C

Efter bara en helg i butikshyllorna slår iPhone 5S och 5C alla rekord. Apple har sålt sammanlagt 9 miljoner exemplar av de två nya mobilmodellerna, vilket ska jämföras med 5 miljoner av iPhone 5 när den hade varit sin första helg ute i butik.

Apple har däremot inte avslöjat hur många av mobilerna som är iPhone 5S respektive iPhone 5C.

Apple meddelar också att iOS 7, senaste versionen av operativsystemet till iPhone och iPad har laddats ner 200 miljoner gånger sedan det släpptes 18:e september! Det är dubbelt så många nedladdningar under samma period som förra versionen, iOS 6, som bland annat visade sig ha stora problem med bland annat Apples egen karttjänst.

Apple.com/se

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Rulla till toppen