Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Publish AS köper den danska tidningen GEAR!

Publish AS har köpt det danska prylmagasinet GEAR och webbplatsen gear-online.dk från Mediaprovider Scandinavia AB.

Av / 2012-03-13 - 18:35
Publish AS köper den danska tidningen GEAR!

Det senaste året har norska förlaget Publish befäst sin position på marknaden och gjort en rad strategiska förvärv. Före jul förra året köpte förlagshuset den marknadsledande svenska tidningen Ljud & Bild samt den norska tidningen Hjemmekino. I och med att GEAR införlivas bland tidningarna blir Publish marknadsledande i hemelektroniksegmentet i Skandinavien.

För Publish är detta en helt riktig strategisk affär som ger oss ett samlat grepp om hela den skandinaviska marknaden. Genom att köpa Gear maximerar vi synergin i företaget och tidningarna/webbplatserna, och garanterar ännu större genomslagskraft bland alla skandinaviska läsare som vill ha information om hemelektronik, säger Tor Aavatsmark, VD på Publish A/S.

Både tidningen och webbplatsen övertas av Publish.

Publish har i dag marknadsledande tidningar som fokuserar på tester, recensioner och nyheter om hemelektronik i Sverige med Bild & Ljud Hemma/Ljud & Bild och i Norge med Lyd & Bilde/Hjemmekino. I och med köpet av GEAR får Publish en mycket stark start även på den danska marknaden.

Affären är strategiskt helt rätt för oss. Vi är Sveriges och Danmarks största mediebolag för bevakning av den snabbväxande mobilmarknaden. En tydlig renodling mot dessa produkter, tillsammans med vårt lönsamma fotoområde kommer skapa oss de nödvändiga förutsättningarna för att vända Bolaget till lönsamhet, säger Patrik Mellin, koncernchef hos Mediaprovider, säger Patrik Mellin, koncernchef på Mediaprovider.

GEAR har en stor och trofast läsarskara i Danmark och har givits ut sedan januari 2004. Med hjälp av kunskap och resurser från Publish kommer den att bli en lönsam tidning igen. Redan från majnumret (nr 5-2012/101) byter tidningen namn till Lyd & Billede/Gear. Betydande resurser kommer att tillföras tidningen för att behålla dagens läsare och tillföra nya.

Den nya profilen kommer att ta vara på det bästa från GEAR och komplettera detta med material från Bild & Ljud Hemma/Ljud & Bild och Lyd & Bilde/Hjemmekino. Tidningen växer markant, från dagens 76 sidor till 116–132 sidor per nummer. Antalet skribenter kommer att öka från dagens 2 danskar till hela 15 journalister från Danmark, Sverige och Norge.

Peter Gotschalk kommer även i fortsättningen att arbeta som redaktör.

 

För mer information kontakta

 

Tor Aavatsmark, VD, telefon +47 413 00 655, e-post: tor.aavatsmark@ljudochbild.se

Patrik Mellin, koncernchef, telefon +46 701 852 691, e-post: patrik.mellin@mediaprovider.se

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen