annons
annons

Teknik

Sci-fi-smartband använder armen som skärm

Vad sägs om ett armband som använder din arm som pekskärm? Om svaret är ”Håll käft och ta mina pengar” så har du en möjlighet nu.

Surfplattor är praktiska att använda, men tar en del plats. Smartklockor är däremot små och finns alltid nära till hands. Fast det är ont på plats på den lilla skärmen.

Men tänk om man kunde skaffa ett armband som med hjälp av en projektor och ett par smarta sensorer kunde använda armen som skärm? Så praktiskt det skulle vara att ha alla vanliga surfplattefunktioner direkt på huden!

Just detta är tanken bakom projektet Cicret Bracelet som just nu går att se en beskrivning av i en reklamvideo. I filmen skrollar, pekar och klickar användarna på appar medan de väntar på tåget, cyklar och ligger i badkaret.

cicret_sensor-460x245
En pytteliten projektor och åtta sensorer ska förvandla din arm till en pekskärm. 

Det finns ett talesätt på internet som lyder: ”Shut up and take my money!” Och projektet Cicret Bracelet påminner onekligen om en av de här ”håll käft och låt mig betala”-uppfinningarna. Och betala är precis vad gänget bakom Cicret vill att du ska göra. På deras hemsida ber de folk att donera sammanlagt en miljon euro (9,2 miljoner kronor) för att förverkliga projektet.

Det handlar inte om någon Kickstarter-kampanj och om man skickar pengar får man i första vändan inget mer än ett tack. Men Cicret lovar att 300 000 euro ska användas för att utveckla den nödvändiga appen till alla plattformar och att 700 000 ska räcka för att ta fram den första prototypen av armbandet, så att projektet en dag kan realiseras.

Hittills har Cicret fått 6 procent av summan.

cicret_hw-460x254
Så här tänker sig Cicret att tekniken ska se ut. Om de får en miljon euro till utvecklingen. 

Cicret-armbandet tycks vara en självständig enhet som fungerar på samma sätt som en surfplatta men där ”skärmen” utgörs av armen. En pytteliten projektor projicerar bilden på armen och åtta sensorer fångar upp fingerrörelserna så att armen fungerar som pekskärm.

Det sägs komma två versioner, med 16 respektive 32 GB minne, och i tio olika färger. Om det blir verklighet, alltså.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-