Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Så här ser nya Final Fantasy VII ut på PS2

Det är inte bara i filmvärlden som populära titlar får nytt liv. Snart ges ett av tidernas mest populära datoräventyr ut igen.

Av / 2015-12-07 - 09:39
Så här ser nya Final Fantasy VII ut på PS2

Final Fantasy-serien är en av de riktigt stora klassikerna i äventyrs- och rollspelsgenren. Det mest populära, Final Fantasy VII, har sålt i hela 11 miljoner exemplar sedan 1997. Spelet släpptes först till PlayStation och har sedan dess bland annat konverterats till plattformar som Apple iOS – och snart även Android.

Företaget som utvecklat spelet, Square Enix, jobbar nu med en ”remake” av spelet till PlayStation 4. Till skillnad från tidigare lanseringar handlar det om ett helt nytt spel, fast med karaktärer och handling som följer samma storyline som i den ursprungliga versionen.

finalfantasyvii

Inom en inte alltför avlägsen framtid kan du alltså få sällskap av Cloud, Tifa, Barret och de andra hjältarna från Midgar när de försöker rädda världen från onde Sephiroth och mäktiga Shinra.

Något exakt lanseringsdatum finns inre, men Square Enix har släppt en teaser-trailer som säger lite om vad vi kan förvänta oss.

Fler PlayStation-klassiker
I väntan på remaken av Final Fantasy VII finns det mycket annat trevligt som spelfantastar kan sysselsätta sig med. På helgens PlayStation Experience-mässa i San Francisco berättade Sony att de släpper ett gäng PlayStation-klassiker (faktiskt några av de mest sålda spelen någonsin) bland annat Dark Cloud, Twisted Metal Black och GTA: Vice City/San Andreas, med flera, till PlayStation 4. Det handlar inte om lika extrema makeovers som Final Fantasy VII, men bättre grafik i 1080p-upplösning kan man nog räkna med.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen