annonse
annonse

Lovar säkrare, snabbare och enklare Wifi med bättre täckning i ditt hem.

annonse

För ett år sedan visade Google att kommer satsa på det smarta hemmet. Delvis med sin smarta högtalare Google Home. Men ett smart hem behöver vara bra uppkopplat, så man presenterade även Google Wifi, ett enkelt sätt att få bra täckning i hela hemmet. Och nu har det kommit till Sverige.

Google Wifi är ett så kallad mesh-nätverk. Du ansluter en router till din inkommande internetanslutning, sedan kopplar du in de två åtkomstpunkterna för att utöka täckningen i de delar av hemmet där mottagningen varit dålig. De kopplar sedan ihop sig med en dedikerad uppkoppling. För dina enheter ser det ut som ett enda nätverk och allt hoppande mellan åtkomstpunkterna och val av kanaler med bäst fart sköter Google Wifi automatiskt åt dig.

Google Wifi unboxing

Tre burkar som ska lösa dina uppkopplingsproblem (Foto: Ljud & Bild)

Vi har tagit en titt på tre-packet med Wifi-åtkomstpunkter.

Google Wifi hardware

Avskalad utsida med gömda anslutningar under (Foto: Ljud & Bild)

Enheterna har en snygg utsida så man inte behöver skämmas för att ha dem stående framme. En ring runt dem lyser för att visa status. På undersidan sitter anslutningarna för inkommande nätverk, samt en utgång. Därmed kan du ansluta en nätverksswitch om du vill koppla in många enheter med nätverkssladd.

Google Wifi QR code

Enkel ihopkoppling med skanning av QR-kod (Foto: Ljud & Bild)

Efter att ha kopplat in den första enheten kör man igång Wifi-appen. Man parar den enkelt med enheten genom att skanna QR-koden på undersidan.

Google Wifi access point added

Sedan guidas man genom stegen för att koppla in eventuella extra åtkomstpunkter. Det är så enkelt att man inte behöver några förkunskaper överhuvudtaget.

Google Wifi checked

När allt är inkopplat kollas signalstyrkan och man kan lägga till extrafunktioner som gästnätverk. Det finns också praktiska funktioner som att barnens enheter automatiskt tappar uppkopplingen efter läggdags. Man kan också ge gäster tillgång till utvalda smarta hem-enheter om man vill.

Google Wifi control panel

Les också:

Sumiko förnyar pickup-sortimentet

En skivspelare utan pickup är som en bil utan hjul. Bra kontakt med underlaget är essentiell för höga prestanda.

Hemmabio på 12 kvadratmeter

Finns det hjärtrum så finns det stjärterum, burkar man säga. Och finns det stjärterum så finns det bannemej plats för en hemmabio också!

Parasound Halo JC5

Potenta 400 stereowatt låter lockande. Speciellt som det kommer från Parasound.

Leica släpper en vidvinkelzoom till SL

Det är på tiden, skulle vi vilja säga. En vidvinkelzoom bör finnas i varje kamerasystem och nu får Leica SL äntligen sin.

Hublot gör smartklocka

När Hublot gör en smartklocka i en liten upplaga vet man att den blir dyr.

140 watt från rörförstärkare

Monoförstärkaren Reference 160M tar plats i Audio Researchs referensklass och kan användas med många olika radiorör.

Tele till Fujifilms mellanformatkamera

Här är det första teleobjektivet till GFX50S, mellanformatkameran vi testade nyligen.

Trådlösa sportproppar från Supra

Kevlarförstärkta Nero-X tål tuffa träningspass

LittleZoe dämpar brus

Här är en förstärkare som vi inte har sett förut – som löser ett problem på et unikt sätt.

Ruark satsar på multiroom

Med inbyggt Spotify och Tidal är läckra MRx från engelska Ruark ett lockande alternativ bland alla trådlösa högtalarna där ute.

LG

LG har blivit synonymt med kontrastrika OLED-skärmar och släpper en uppsjö av nya 2018-modeller.

annonse
annonse
annonse
annonse
x
Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut material från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål, under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Materialet får inte användas för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts