Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nintendos nästa konsol heter Switch

Och den kommer i mars nästa år.

Av / 2016-10-21 - 10:33
Nintendos nästa konsol heter Switch

Den har länge gått under kodnamnet Nintendo NX, men nu har det avslöjats officiellt att nästa spelkonsol från japanska Nintendo heter Switch. Avslöjandet kom i en speciel preview-trailer, som du kan se här.

Ryktena om ”NX” har länge gått ut på att det handlade om en handhållen spelkonsol. Det bekräftas delvis av trailern, men det visar sig också att det handlar om en hybrid som även kan kopplas till TV:n. Du kan med andra ord spela både hemma och ta den med dig. Kontroller kan kopplas in beroende på om du sitter hemma i soffan eller på tåget.

Chefen för Nintendo Europe, Satoru Shibata, sade följande: ”Med den här första titten på Nintendo Switch hoppas jag att fans kan föreställa sig vilka möjligheter det ger att kunna spela fritt, när och hur de vill.”

Foto: Nintendo
Foto: Nintendo

Om detta är något som gamers kommer att uppskatta, eller om det räcker med surfplattan och smartmobilen, får tiden utvisa. Nintendo Switch förväntas dyka upp i butikerna i mars 2017.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen