Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

MacBook får vitamininjektion

Apples minsta bärbara dator får en snabbare processor och bättre batteritid.

Av / 2016-04-19 - 15:39
MacBook får vitamininjektion

Apple har uppdaterat bärbara MacBook med den senaste Intel-processorn, förbättrad grafik, snabbare flash-lagring och en extra timmes batteritid. Dessutom finns datorn från och med nu i fyra färger: guld, silver och rymdgrå – och för första gången någonsin i rosaguld!

Foto: Apple
Foto: Apple

Uppdaterade MacBook har sjätte generationens dual-core Intel Core M-processor på upp till 1,3 GHz med Turbo Boost upp till 3,1 GHz och snabbare 1866 MHz-minne. Nya Intel HD Graphics 515 ger upp till 25 procent högre grafikprestanda och tack vare snabbare PCIe-baserad flash-lagring kan dagliga uppgifter göras snabbare än förut, lovar Apple.

Den uppdaterade MacBook-datorn går att köpa på apple.com/se från och med i dag och i Apples butiker och auktoriserade Apple-återförsäljare från och med i morgon.

MacBook finns med en 1,1 GHz dual-core Intel Core m3-processor med Turbo Boost-hastigheter på upp till 2,2 GHz, 8 GB minne och 256 GB flashminne för 15 000 kronor. Eller med 1,2 GHz dual-core Intel Core M5-processor med Turbo Boost-hastigheter på upp till 2,7 GHz, 8 GB minne och 512 GB flash-lagring för 18 000 kr.

Bland specialkonfigurationer finns en 1,3 GHz dual-core Intel Core M7-processor med Turbo Boost-hastigheter upp till 3,1 GHz.

Mer information och tekniska specifikationer och tillbehör finns på apple.se/macbook.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen